La Gurasada se pune accent pe carte

Magdalena Şerban

De puţină vreme, s-a auzit clinchetul clopoţelului, anunţând  încheierea vacanţei. Noul an şcolar i-a prins pe edilii din Gurasada cu temele făcute.

Printr-un program demarat de Banca Mondială, cu o valoare de aproximativ 400.000 de euro, Şcoala Generală din Gurasada va beneficia de modernizări interioare şi exterioare, precum şi de anexe noi. “Investiţia face parte dintr-un proiect naţional, iar comuna noastră a fost cuprinsă în acest demers, încă de la început. Lucrările au ca termen de finalizare luna octombrie a acestui an, partea de exterior e gata, însă mai e câte ceva de făcut la cea de interior. Au mai rămas de parchetat câteva săli. În general, lucrările mai consistente se fac după ce se termină orele de curs, pentru a nu fi afectat actul educaţional. Se va mai verifica inclusiv instalaţia de încălzire, pentru că au fost demontate caloriferele, ca să se poată lucra. Noi, ca administraţie, urmează să aducem două sobe, pentru două săli, care pe timp de iarnă se încălzesc foarte greu, din cauza poziţiei lor. Lemnele le-am asigurat, sunt tăiate şi aranjate pentru toate instituţiile preşcolare şi şcolare de pe teritoriul comunei ce deservesc în acest an, peste 100 de copii. La şcoala din Câmpuri mai trebuie să aducem apa la robinet, apa fiind trasă  deja, iar chiuvetele montate. În rest, am făcut igienizări şi reparaţii”, a subliniat Silviu Nan (foto), primarul comunei Gurasada.
Pentru că Gurasada nu are un liceu al ei, elevii sunt nevoiţi să se deplaseze la cel din comuna  Ilia (cel mai apropiat). Aşa se face că acest lucru a picat tot pe umerii edilului. “Douăzeci de liceeni fac naveta, ceea ce implică transport zilnic. Avem două maşini destinate transportului copiilor, ca lucrurile să decurgă bine. Deşi una aparţine de Inspectoratul Şcolar Hunedoara, primăria asigură pentru ambele maşini, poliţele de asigurare obligatorii, combustibilul şi asigurările pentru pasageri. Acestea nu sunt nominale, ci sunt pentru toţi elevii, cei care se deplasează cu mijloacele respective. Totodată, avem puşi deoparte banii pentru burse. Ne gospodărim cum putem, sănătoşi să fim”, a mai subliniat edilul din Gurasada.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.