Comunitate

La General Berthelot, a venit Moşu’

Magdalena Şerban

Potrivit primarului comunei General Berthelot, Marina Huzoni (foto), aici, Moş Nicolae a venit cu cel mai mare cadou care îl putea aduce anul 2010.

„Candidata noastră, a PNL, a ieşit câştigătoare. Şi, să nu uităm, condiţiile în care s-a obţinut victoria nu au fost deloc uşoare. Însă, se pare că lumea a apreciat mai mult corectitudinea şi bunul-simţ şi mai puţin cadourile de orice alt fel, oferite din partea altor candidaţi. Oamenii nu se vând aşa uşor, deşi vremurile sunt din cele mai grele”, spune Marina Huzoni.

Investiţii care trenează

Însă, în ciuda acestei bucurii, edilul şef Marina Huzoni are destule nemulţumiri. „Investim în proiecte, în speranţa că banii europeni vor trece şi pe la noi, dar lucrurile mai mult stagnează, iar răbdarea noastră e pusă la încercare“ afirmă primăriţa. Şi are mare dreptate, ţinând cont că prin Ordonanţa de Guvern nr. 7 au fost aprobaţi 29 milioane de lei pentru alimentarea cu apă, iar acum, se intră în cel de-al treilea an, timp în care s-au primit doar 21 de milioane, cu toate că firma de construcţii a executat deja peste 90 la sută din lucrare. Nici proiectul în valoare de 2,5 milioane de euro, depus pe Măsura 322 nu a avut succes. Deşi declarat eligibil, nu a intrat la finanţare. Un alt proiect depus anul trecut în august, pentru canalizare, în valoare de două milioane de euro, nu a primit nici acum vreun răspuns. Iar lista ,,neagră’’ poate continua. „Expiră certificatele până primim răspunsurile şi uite-aşa, trebuie să o luăm iar de la capăt. Timp pierdut, alţi bani, altă distracţie“, mai precizează Marina Huzoni.

„Dau sau nu bani, noi măcar încercăm“

O structură din care face parte comuna General Berthelot este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Ţara Haţegului”, prin care se derulează un proiect grandios: „Împreună cu primăriile din Pui, Sălaşu de Sus, Râu de Mori, Densuş, Toteşti, Răchitova şi Sântămăria Orlea, am depus un proiect de înfiinţare a unui parc de panouri fotovoltaice, ce va avea o suprafaţă de trei hectare. Scopul acestui parc, care va avea locaţia în comuna General Berthelot, este acela de a produce energia electrică necesară pentru consumul propriu al tuturor comunelor implicate în acest proiect. Să sperăm că norocul ne va surâde, deşi de 10 luni, nu am primit nici un răspuns. Iar un mare proiect propriu este să fac din această regiune a Ţării Haţegului, bineînţeles, ajutată, un punct de atracţie maximă pentru turişti. Dar toate la timpul lor“, încheie primăriţa din comuna General Berthelot.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura