Politica si administratie

La Deva se ridicã un nou bloc de locuinţe sociale

Nicolle Ebner

Contrar previziunilor sumbre privind evoluţia şi efectele crizei economice, Consiliul Local Deva construieşte încă un bloc de locuinţe sociale, din fonduri proprii.

Primăria Deva se ia la trântă cu criza economică
Edilii reşedinţei de judeţ s-au încăpăţânat să înfrunte criza economică şi, în şedinţa de marţi, 21 iulie, au pus în dezbaterea Consiliului Local Deva  elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de locuinţe sociale, pentru tineri, pe Dealul Archiei, în imediata vecinătate a celor opt blocuri de locuinţe cu acelaşi statut. Proiectul propus de edilii municipiului a fost votat în unanimitate de consilierii locali. Blocul de locuinţe sociale care va fi construit spre pădurea de pe dealul Archiei va avea parter, trei etaje şi mansardă, şi va cuprinde 80 de apartamente cu două camere cu o suprafaţă între 55 şi 60 de metri pătraţi, conform normativelor europene. „La o primă evaluare, investiţia este cuprinsă între 15 şi 20 de miliarde de lei vechi şi va fi susţinută în totalitate de la bugetul local, fără nici un sprijin de la guvern. Finisajele vor fi tot la standarde europene, la fel şi dimensiunile apartamentelor. Anul viitor, încă 80 de tineri care au mare nevoie de o locuinţă vor primi cheile noilor apartamente”, spune viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Cartierul „Orizont” de pe dealul Archiei
În acest moment, la Primăria Deva mai sunt în jur de 300 de cereri depuse de tineri care au nevoie de locuinţe. Pe Dealul Archiei au fost deja repartizate tinerilor 128 de locuinţe sociale şi alte 140 de parcele de teren, acordate cu titlu gratuit de către primărie, destinate construirii de case. „Dealul Archiei va deveni un nou cartier al Devei, cartierul Orizont.În perspectivă, pe lângă blocurile de locuinţe sociale, vom construi creşe, grădiniţe, complexe comerciale, adică tot ce trebuie unui cartier modern”, a mai spus Florin Oancea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.