La Deva, s-a vernisat prima ediţie a unui salon internaţional de fotografie de presă . The power of press photography

07-expo-foto-de-presa-1Adriana Clej

Sub genericul „The power of press photography” (Puterea fotografiei de presă), sâmbătă după-amiază, la Galeriile de Artă „Forma” din Deva, a avut loc vernisajul unei expoziţii de fotografie de presă.  

07-expo-foto-de-presa-2 Au expus pe simezele salonului fotoreporteri şi artişti fotografi din judeţul Hunedoara, din alte judeţe ale ţării şi de peste hotare, mai precis din Republica Moldova, Franţa şi Turcia.
Această primă ediţie internaţională de fotografie de presă a suscitat un larg interes, în special din rândul celor din presa judeţeană, dar şi din partea unor oameni de cultură, sau oficialităţi locale.
07-expo-foto-de-presa-42Este vorba de o expoziţie-concurs, la care s-au acordat mai multe premii şi menţiuni. Potrivit lui Marius Olariu, curator al evenimentului, alături de colegul său Ovidiu Munteanu, unui număr de 44 de fotoreporteri şi artişti fotografi, din rândul participanţilor la concurs, le-au fost selecţionate de juriu fotografiile pentru a fi expuse în cadrul salonului.
Mai precizăm că din juriu au făcut parte cunoscutul jurnalist Cornel Nistorescu, prof. univ. dr. Dorel Găină, de la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca şi artistul vizual Kalman Sztrharszky. Cum multe din fotografiile trimise au fost foarte reuşite şi, mai ales, purtătoare de mesaje de actualitate, juriului nu i-a fost prea uşor să decidă premianţii acestei prime ediţii a concursului pentru fotografia de presă din Deva.
În final, s-au acordat trei premii, precum şi un premiu special al juriului şi mai multe menţiuni. Premiul I a fost cucerit de Furcan Temir, din Turcia, cu fotografia  „What makes a war?”, premiul II de hunedoreanul Marius Peptan, iar premiul III de cunoscutul fotoreporter hunedorean Remus Suciu. Una peste alta, expoziţia de fotografie de presă de la Galeriile „Forma” este o reuşită şi îndemnăm pe toţi cei interesaţi să o viziteze, fiindcă în mod sigur nu au ce pierde, ci dimpotrivă.

One thought on “La Deva, s-a vernisat prima ediţie a unui salon internaţional de fotografie de presă . The power of press photography

  • Pingback: Doi jurnaliști din Alba Iulia, participanți la expoziția „The power of press photography” | AlbaStiri

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.