Sport

La Cetate Deva, au rămas doar veteranele

Ciprian Marinuţ

Numai şase handbaliste şi doi antrenori au fost prezenţi, ieri, la reluarea pregătirilor la clubul Cetate Deva. Finanţatorul Marian Muntean crede însă, că mai este timp pentru formarea unui lot competitiv, care să ducă echipa în cupele europene, cu condiţia de a se găsi handbaliste care acceptă să fie plătite pentru performanţă, nu pentru simpla prezenţă în teren.

Carmen Cartaş, Laura Poenaru, Delia Ghilă şi Maria Bardac, cele patru jucătoare aflate încă sub contract cu gruparea deveană, împreună cu Melinda Toth şi Szuzana Mucsi, handbaliste libere de contract, au spus prezent, ieri, la reluarea pregătirilor la Cetate Deva. „Au rămas numai handbalistele care au pus suflet la echipă. Şi, oricum, de cele care au plecat nu mai aveam nevoie, pentru că m-au dezamăgit ca atitudine, caracter şi respect. Păcat doar de Negoiţă, care a decis să renunţe la handbal, tocmai când începea să fie o jucătoare competitivă”, a spus Marian Muntean.

Dezamăgiri şi nemulţumiri

Antrenorii Liviu Andrieş şi Ioan Mătăsaru glumeau amar pe seama situaţiei, afirmând că va pregăti fiecare câte trei jucătoare. „M-am întors la Deva şi împreună cu sportivele ne-am apucat de treabă. Principalul scop este completarea lotului de jucătoare, cu care vom ataca în campionatul viitor”, a spus Liviu Andrieş. În schimb, finanţatorul echipei era supărat pe cei doi tehnicieni, pentru că aceştia nu s-au preocupat de găsirea unor jucătoare. „Când s-a încheiat campionatul le-am spus să nu stea degeaba pe perioada vacanţei, ci să caute handbaliste, care ar putea fi transferate la echipă. Nu s-au preocupat însă de această problemă, ci au lăsat totul în seama mea. Eu am fost ocupat cu afacerile şi… acum, nu avem lot şi nu se poate face un plan de pregătire. Situaţia poate fi însă rezolvată uşor, pentru că sunt multe echipe cu probleme financiare şi se găsesc sportive disponibile. Sunt însă dezamăgit de antrenori, că nu pun suficient suflet. Nouă jucătoare au fost deja în probe săptămâna trecută, dar tehnicienii nu au dat un verdict, dacă sunt bune sau nu. În plus, ezit să încep negocierile pentru noi transferuri, întrucât am deja experienţa jucătoarelor care vor doar bani, fără să ajute cu adevărat echipa în teren”, a spus Muntean.

Startul Ligii Naţionale de handbal feminin este programat în data de 5 septembrie, iar în prima etapă, Cetate Deva va juca, acasă, cu HCM Ştiinţa Baia Mare, formaţie participantă în Cupele europene.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura