La Castelul Corvinilor vor continua lucrările de reabilitare, cu fonduri locale

5 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

castelul-corvinilor-este-bantuit-de-fantome-18432451     Castelul Corvinilor din Hunedoara va beneficia şi anul viitor de fonduri de la bugetul local al Primăriei pentru continuarea lucrărilor de reparaţii la acoperişul Turnului Vechi de Poartă şi la faţada exterioară, sumele prevăzute în buget fiind de aproape 1,5 milioane lei. 

“Avem în vedere reparaţii la acoperişul Turnului Vechi de Poartă şi reparaţii la faţada castelului, într-o primă fază. Dorim să reamenajăm intrarea în Castelul Corvinilor şi să dăm o altă faţă curţii exterioare şi curţii din spatele castelului. Toate investiţiile pe care vrem să le derulăm pe parcursul anului 2015, în valoare de 1-1,5 milioane lei, ne vor aduce în situaţia de a creşte atractivitatea acestui monument istoric, de a spori numărul de turişti. Bineînţeles, încasările la buget ne vor permite să ne planificăm şi alte investiţii la acest monument”, a declarat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara.
Autorităţile locale au anunţat finalizarea primelor lucrări de reparaţii la acoperişul Aripii Bethlen şi la cel al Turnului Toboşarilor, operaţiunea derulându-se în partea a doua a acestui an. Lucrările, în valoare de un milion de lei, s-au încheiat mai devreme cu patru luni faţă de ceea ce era prevăzut în contractul de execuţie încheiat cu constructorul.
Estimările administraţiei publice locale arată că pentru restaurarea şi refuncţionalizarea monumentului istoric ar fi nevoie de circa 30 de milioane de euro. În acest sens, Primăria Hunedoara lucrează la un proiect ce va fi depus pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile europene în exerciţiul financiar 2014-2020.
Numărul turiştilor care au vizitat Castelul Corvinilor în primele 11 luni ale acestui an depăşeşte 220.000 de persoane, fiind cu 40 la sută mai mare ca anul trecut. Veniturile din biletele vândute se ridică 3,34 milioane lei. (Sorin Blada, Agerpres)

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hunedoreancă ucisă din gelozie de iubitul italian

     O tânără de doar 20 de ani, din Lupeni, a fost împușcată mortal de iubitul său italian, în vârstă...

Procurorii DNA au contestat măsura controlului judiciar în cazul lui Moloț & compania

Hotărârea dată ieri de magistrații Tribunalului Alba în cazul celor cinci inculpați din dosarul de corupție în care este cercetat...

Instanţa Tribunalului Alba nu a acceptat propunerea procurorilor anticorupţie. Moloţ şi Balint au scăpat de arest!

După cum aţi putut citi în ediţia online şi în cea tipărită a cotidianului nostru, miercuri, 3 decembrie, procurorii din...

Închide