La Camera Agricolă au început cursurile pentru fermieri

Copyright © Aaron Ansarov, ansarov.comMagdalena Şerban

Camera Agricolă Judeţeană Hunedoara va organiza şi în acest an o serie de cursuri destinate fermierilor. Cele din domeniul culturilor vegetale şi al creşterii animalelor au început deja.
„Este vorba de cursuri de apicultură, creşterea animalelor, culturi vegetale şi pomicultură. Durata unui curs este de 360 de ore, dintre care 120 de ore reprezintă partea de teorie, iar 240 de ore sunt destinate practicii. Tariful pentru un curs este de 600 de lei, la înscriere plătindu-se un avans de 300 de lei, urmând ca restul să se plătească la final. De asemenea, după terminarea cursului, se va susţine un examen în vederea obţinerii atestatului în domeniul parcurs. O grupă nu poate avea mai puţin de 14 cursanţi şi mai mult de 28. În ce priveşte persoanele care vizează să acceseze fonduri europene, trebuie spus că astfel de cursuri le sunt extrem de benefice dacă sunt făcute înaintea depunerii proiectului. Având deja certificarea respectivă, se obţine un punctaj mai mare la absorbţia fondurilor europene, în special pe măsurile ce ţin de modernizare ferme, tineri fermieri sau ferme familiale. Oricum, şi după ce proiectul a fost accesat şi câştigat, până la ultima tranşă de plată este obligatoriu să se obţină certificarea”, ne-a declarat Călin Marian, şeful Camerei Agricole Judeţene Hunedoara. Acesta a mai menţionat faptul că s-a discutat cu reprezentanţii APIA în ce-i priveşte pe fermierii care au apelat la măsurile de agromediu şi la cele de agricultură ecologică şi cultivă suprafeţe de peste 300 de hectare. Şi ei trebuie să parcurgă cursurile aferente. După stabilirea perioadei de curs, a nivelului de cunoştinţe ce trebuie dobândit şi a altor detalii, instituţia agricolă va demara şi astfel de cursuri.

One thought on “La Camera Agricolă au început cursurile pentru fermieri

  • 25 ianuarie 2017 la 11:47
    Permalink

    Doresc sa urmez un curs in domeniul pomiculturii,cat mai urgent in Deva sau Brad .
    Data 25.01.2017

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.