Comunitate

La Brănişca se alege un nou viceprimar

Nicolle Ebner

Nici la Brănişca lucrurile nu au stat mai bine, în 2009, la capitolul interesului arătat de consilierii locali pentru mai binele comunităţii, care i-a ales să îi reprezinte interesele. Primarul Teodor Lazăr (foton) spune că, din cauza votului negativ dat de mai mulţi consilieri care s-au coalizat împotriva lui, proiectul pe Măsura 3.2.2 a fost depunctat şi se pare că din cauza punctajului mic, s-a pierdut şi o finanţare de 2,5 milioane euro pe infrastructură.

Finanţarea de 2,5 milioane euro, aproape pierdută

„Anul trecut, nu am putut organiza 11 şedinţe de consiliu local, deoarece şapte dintre aleşi nu au fost prezenţi sau au părăsit sala. Într-un final, am reuşit să depunem proiectul respectiv, de alimentare cu apă şi canalizare, modernizarea căminelor culturale, dar nu au fost de acord cu locaţia propusă de mine pentru „after school” şi au decis ca acesta să funcţioneze într-o moară părăsită. Am depus proiectul cum au vrut ei şi din cauza celor şapte consilieri, am pierdut şapte puncte la proiect, pentru că locaţia pentru „after school” nu era adecvată. Dacă am pierdut atâtea puncte, există riscul să pierdem întreaga finanţare, că sunt primării care ne întrec la punctaj”, spune primarul Teodor Lazăr.

Alt consiliu, altă atmosferă

Consilierii răzvrătiţi au fost daţi afară din partidele pe care le reprezentau, dar pentru că PSD nu şi-a desemnat următorii aleşi pe lista de supleanţi, Consiliul Local Brănişca funcţionează numai cu opt membri. Însă, acum, treburile merg ca unse, spune primarul. „De când am refăcut consiliul, treaba merge strună. Nu se mai ceartă nimeni. Proiectele se dezbat în şedinţă, cum este normal, şi chiar se modifică, în unele cazuri, în funcţie de propunerile făcute. Asta demonstrează că se poate munci pentru comună, atunci când ai lângă tine oameni serioşi”, mai spune edilul şef al comunei Brănişca. Pentru că din grupul aleşilor locali excluşi făcea parte şi viceprimarul comunei, astăzi, este ziua în care din cei opt consilieri activi, se va alege un nou viceprimar.

Proiecte multe, bani puţini

Teodor Lazăr regretă că, din cauza timpului pierdut anul trecut, unele proiecte le-a rezolvat cu întârziere, iar de altele nu s-a mai putut apuca. „Aveam în proiect extinderea iluminatului public în Târnava, reparaţii la drumurile comunale. Bugetul este mic, dar bine măcar că proiectele sunt făcute. Le-am pune în aplicare, în funcţie de bugetul pe acest an. Sper să nu mai am parte nici eu, nici alt primar, de asemenea consilieri”, afirmă Teodor Lazăr.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura