La Baia de Criş, şcolile au grupuri sanitare

13 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Câte 10.000 de euro pentru fiecare şcoală din cele peste 1.400 de unităţi unde nu există grupuri sanitare moderne. Asta a promis în urmă cu câteva zile ministrul de Finanţe.
Este vorba de containere moderne, cu baie, toalete racordate la canalizare şi la reţeaua de apă. Deci, adio toaletelor din fundul curţii, fără apă curentă sau canalizare. Primarul din Baia de Criş spune că în comuna pe care o conduce nu există astfel de probleme, dar ar mai fi necesară doar o extindere.
„La şcoala generală din Baia de Criş nu sunt suficiente toalete pentru câţi elevi învaţă aici. Trebuie făcută o extindere, respectiv suplimentare. Grădiniţa şi şcoala primară funcţionează în corpuri distincte, deci doar în cazul şcolii gimnaziale ne confruntăm cu acest neajuns. În rest, nimic altceva. Nu avem toalete în fundul curţii. Am auzit că situaţia grupurilor sanitare amenajate în afara unităţilor şcolare este pe cale să fie tranşată în acest an, dar deocamdată totul este la nivel declarativ. Să vedem ce şi cum se va aloca. Da, nu este deloc în regulă ca preşcolarii şi şcolarii să fie nevoiţi să suporte condiţiile insalubre ale toaletelor din unele instituţii de învăţământ. Trebuie rezolvat. Trebuia de mult timp”, a declarat Mihaiu Liviu Gorcea (foto), primarul din Baia de Criş. (M.Şerban)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Captiv în zăpadă

Un bărbat de 37 de ani, care lucrează la Staţia Meteorologică din Parâng, a încercat să ajungă pe jos în...

Oferta educaţională a liceului agricol din Geoagiu, adaptată la piaţa muncii

Din ce în ce mai mulţi factori de decizie din sfera educaţională mizează pe susţinerea şcolilor agricole în procesul de...

Bulina neagră, 14.02.2019

Valentin Kuti, tânăr din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată, fiind învinuit de tâlhărie calificată, după ce...

Închide