La Băcia a început a doua etapă a intabulării gratuite a imobilelor

17 iulie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Exif_JPEG_420

Natalia Bumbac

Primăria comunei Băcia a trecut cu bine de prima etapă a Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) 2015-2023, care presupune inventarierea şi intabularea gratuită a tuturor proprietăţilor imobiliare. De câteva săptămâni, 254 de proprietari au intrat deja în posesia titlurilor.
Potrivit primarului Băciei, Florin Alba (foto), recent, a fost demarată a doua etapă a programului, în urma căreia alţi peste 1.000 de cetăţeni din comună vor primi actele aferente intabulării proprietăţilor. „În prima fază a programului derulat în perioada 2016 – 2017, pe raza comunei Băcia au fost intabulate 10 sectoare, care însumează 254 de proprietăţi. În majoritatea cazurilor a fost vorba de terenuri agricole situate în satele Băcia, Petreni şi Tâmpa. Am demarat a doua etapă a programului în care vor fi intabulate gratuit 1.400 de parcele de terenuri şi care se va desfăşura în perioada 2017-2019. În cea de-a doua etapă a fost inclus şi satul Totia. Lucrările de cadastrare de la noi din comună nu au întâmpinat dificultăţi, deoarece oamenii au fost receptivi şi au prezentat toate documentele care li s-au solicitat. Beneficiile pentru ei sunt majore. Terenurile le vor fi localizate cu precizie, sau vor primi titlurile de proprietate ca moştenitori, fără a fi nevoiţi să cheltuie bani pentru a face succesiunea”, a explicat primarul Florin Alba. Acesta a mai spus că pentru prima etapă a programului a fost alocată suma de 12.700 de lei, în a doua fază suma disponibilă pentru lucrările cadastrale din comuna Băcia fiind de 150.000 de lei. Programul este iniţiat şi finanţat de Guvernul României şi are ca scop principal aşa cum reiese din legislaţia prin care a fost instituit, înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din ţară în sistemul de cadastru şi carte funciară.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Petru Mărginean şi-a lansat candidatura, ca independent, la Primăria Deva, cu un atac la actuala conducere a municipiului: „Este un sistem mafiot”

Petru Mărginean (foto), fostul primar al Devei, a organizat, ieri, o conferinţă de presă inedită, în aer liber, mai precis...

Caricatura de marţi, 18.07.2017

Miracolul cititului... de Petry & Crişan

Deputatul PSD Sorin Marica: Copiii sub 3 ani nu plătesc cheltuielile comune

Noua lege prin care copiii minori, cu vârsta până la trei ani, pot fi exceptaţi de la calculul cheltuielilor de...

Închide