FlashPolitica si administratie

La alegeri, vrem sã câştigãm tot ce se poate câştiga în Ţara Haţegului

Carmen Cosman

Primarul Haţegului, Nicolae Timiş (foto), este, de câteva zile, vicepreşedinte al PSD Hunedoara, fiind ales în această funcţie de colegii săi de partid. Am stat de vorbă cu acesta despre ceea ce şi-a propus să realizeze pe linie politică, dar şi administrativă, pentru că are planuri îndrăzneţe pentru 2012.

– Domnule Nicolae Timiş, atunci când aţi trecut de la PNL la PSD, mulţi dintre opozanţii dumneavoastră spuneau că nu puteţi să faceţi parte din acest partid, dată fiind alianţa dintre cele două formaţiuni politice. Iată că aţi fost ales şi candidatul PSD pentru funcţia de primar al Haţegului, dar şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, ceea ce este, până la urmă, recunoaşterea meritelor dumneavoastră în administraţie şi politică. Cum s-a întâmplat acest lucru?
– Într-adevăr, mulţi nu credeau. Nu credeau pentru că nu vroiau să creadă sau nu vroiau să realizeze că sunt în PSD. După venirea mea în organizaţia PSD Haţeg, a crescut numărul de membri de la 85, la peste 550. Deci, practic, numărul a crescut de şase-şapte ori. Mai mult decât atât, s-au mai făcut nişte sondaje în ultima perioadă, respectiv la începutul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie, în care sunt creditat cu peste 80 la sută şanse la Primăria Haţeg. Legat de aceasta, precizez că în vară, când s-au făcut sondajele, aveam 60 la sută. Sigur că în Haţeg şi PSD, a crescut ca procente şi nu numai în Haţeg, ci şi în toată Ţara Haţegului. Deci, cred că, prin venirea mea, am adus un plus în sondaje pentru PSD şi asta i-a determinat pe colegii mei din Biroul Executiv Judeţean să mă aleagă ca vicepreşedinte al PSD la nivel de judeţ.
– Să rămânem în continuare pe linia politică. Ce vă propuneţi să faceţi mai departe în acest domeniu? Mă gândesc că o să duceţi acest plus de imagine şi la nivelul organizaţiei judeţene.
– Sper, sper că o să-l duc şi la nivelul organizaţiei judeţene. În primul rând, îmi propun să câştig alegerile pentru Primăria oraşului Haţeg. Sper, de asemenea, să mai câştigăm una, două sau chiar trei primării din Ţara Haţegului şi, nu în ultimul rând, să aducem procente serioase, şi să câştigăm posturile de deputat şi senator, acesta din urmă cuprinzând trei colegii de deputat. Cu alte cuvinte, să câştigăm tot ce se poate câştiga politic la nivel de Ţara Haţegului şi de Colegiul 3 Haţeg.
– Reîntorcându-ne la administraţie, pentru că dincolo de omul politic sunteţi primarul în exerciţiu al Haţegului, ce v-aţi propus pentru 2012?
– Vreau să vă spun că am promis o staţie de epurare pentru oraş în 2011 şi este deja gata. Am vorbit cu Secretarul General al Guvernului, domnul Attila Dezsi, să vedem când poate veni ministrul Mediului. Deci, puteam să-i dăm drumul începând din 15 decembrie oricând. Probabil o să facem inaugurarea în 2012. Este, aşa cum v-am spus, o staţie de epurare modernă, o uzină dacă vreţi, care este din toate punctele de vedere în pas cu tehnologia de vârf din acest domeniu. Pentru 2012 mi-am propus reabilitarea Policlinicii Haţeg. De asemenea, mai am un proiect pe fonduri europene, care este de 10 milioane de euro, privind reabilitarea tuturor drumurilor din Haţeg. Sigur, mai am investiţii serioase în şcolile din Haţeg, ne dorim să începem construcţia la o şcoală nouă, ne dorim să construim o creşă şi o grădiniţă nouă, sau cel puţin, să le începem în 2012. Şi cu siguranţă, vom face acest lucru. Mai mult decât atât, vom mai construi un nou bloc ANL, pe care sperăm să-l începem în primăvară, şi, de ce nu, ne gândim pentru viitorul apropiat să facem demersurile necesare pentru încă trei blocuri ANL, pentru că se simte nevoia de locuinţe în Haţeg. De asemenea, ne dorim reabilitarea fostei gropi de gunoi şi o vom face pe fonduri europene.
– Aţi reuşit să implementaţi o serie de proiecte, deşi aţi beneficiat de foarte puţini bani de la Guvern sau de la Consiliul Judeţean Hunedoara. Aţi înţeles să vă îndreptaţi către fondurile europene. Veţi continua acest demers?
– Sigur, pentru că vreau să vă spun că de patru ani de zile, de la actuala guvernare nu am primit nici un leu, de la Consiliul Judeţean, în anul acesta, iarăşi nici un leu, dar am scris proiecte pe fonduri europene şi nu oricum, ci eligibile, adică atrăgând şi bani. De fapt, supapa noastră de supravieţuire au fost fondurile europene şi sigur că vom insista pe fondurile structurale, după perioada de consumare a fondurilor pe programele operaţionale regionale.

2 comentarii la „La alegeri, vrem sã câştigãm tot ce se poate câştiga în Ţara Haţegului

  • PSD-ist ciolanari flamanzi dupa ciolanul matusi Tamara (Adrian Nastase).

  • Nu votati pe Timis Nicolae , nea distrus economia Hategului , este un nenorocit , nu lasa sa vina investitorii in hateg daca nu ai I se ofera bani pentru buzunarul lui, pe Timis Nicolae nu al intereseaza de cetatenii Hategului , el tine de mandat ca al asteapta multe dosage penale care trebuie sa fie judecat , Asta e motivul lui de a lupta sa Mai ramana ca Primar ,

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.