La 43 de ani, vrea sã participe la Olimpiadã

Viorel Hăbian (foto), antrenorul lotului olimpic al României şi al sportivilor de la cluburile SCM Deva şi Minerul Aninoasa, a revenit în activitatea competiţională cu gândul de a se califica la Jocurile Olimpice, de anul viitor, de la Londra.

Trăieşte a doua tinereţe

La vârsta de 43 de ani şi după o pauză competiţională de peste 10 ani, antrenorul Viorel Hăbian este noul campion naţional al României la tir cu arcul, individual, proba de arc olimpic. Fost multiplu campion şi creator a numeroase generaţii de campioni, Hăbian a revenit cu succes în activitatea competiţională. Talentat, experimentat şi perfect pregătit, Viorel Hăbian a dominat Campionatele Naţionale, desfăşurate în weekend, la Aninoasa. Antrenorul şi-a învins toţi elevii şi a devenit campionul anului 2011. „M-am pregătit încă din luna iunie şi am tras dublu de săgeţi faţă de elevii mei. Cred că prezenţa mea în concurs i-a motivat, dar i-a şi stresat. Mi-am stăpânit mai bine emoţiile de cât ei şi i-am învins pe toţi, cucerind titlul naţional”, a spus antrenorul.

Visează la performanţă

Hunedoreanul vrea mai mult decât titlul de campion naţional. „Maestrul” arcaşilor îşi propune o calificare la Jocurile Olimpice Londra 2012, unde speră să tragă alături de trei dintre elevii săi. „Am şanse de a fi la Olimpiada de anul viitor, împreună cu alţi trei colegi de club. Răzvan Marcu, Simona Băncilă şi Luminiţa Boroş sunt talentaţi şi valoroşi şi pot trece de concursurile de calificare. Aceste competiţii se vor desfăşura anul viitor în Olanda (luna mai) şi SUA (luna iunie) şi cred că putem obţine punctajul necesar pentru a primi biletele de participare la Olimpiada de la Londra”, a spus antrenorul Viorel Hăbian. Cei patru sportivi din Aninoasa, legitimaţi la SCM Deva, cu şanse reale de a merge la Olimpiadă, vor intra în cantonament într-o locaţie ce va fi stabilită săptămâna aceasta de către Comitetul Olimpic Român. (C. Marinuţ)

One thought on “La 43 de ani, vrea sã participe la Olimpiadã

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.