La 102 ani, Moş Ştefan a plecat dintre noi

Adriana Năstase

Cel mai vârstnic cioban de la noi din ţară, Ştefan Gros (foto), a murit! El avea 102 ani şi ştim cu toţii că a ieşit la pensie abia la 100 de ani.
„Am aflat aseară, de la ctitorul Schitului Straja, o veste tristă: nea Ştefan a murit, a trecut din lumea aceasta. Nu pentru că era bătrân, deşi avea 102 ani, nici pentru că era bolnav, în această perioadă a îmbolnăvirilor de tot felul, ci dintr-un accident stupid. Am înţeles că un tractor de la stână, undeva prin judeţul Arad, unde în ultimul timp îl ajuta pe fiul dânsului la oi, a dat cu spatele peste dumnealui fără să îl observe. Acolo i-a fost scris să moară. Toţi murim în lumea asta, mai devreme sau mai târziu, dintr-un motiv sau altul, toţi după cum ne este rânduit de Bunul Dumnezeu, Creatorul nostru minunat. Totul este sub Pronia Lui Cerească. Să fim oameni buni, ca nea Ştefan, să fim oameni curajoşi şi credincioşi, ca nea Ştefan”, a anunţat preotul Dimitrie Ivaşco, de la Schitul Straja.
Ştefan Gros s-a născut în anul 1917, într-o localitate de munte din judeţul Alba. El a devenit celebru în toată ţara ca fiind cel mai vârstnic salariat şi admirat de toată lumea pentru că a muncit până la 100 de ani, nu s-a plâns că e bătrân. Moş Ştefan iubea oamenii tare mult. Tatăl lui a trăit până la 103 ani, iar bunicul său a depăşit această vârstă. El a devenit, oficial, cel mai bătrân salariat din România în 2008, când un investitor din Lupeni, proprietarul turmei pe care „badea Ştefan“ a păstorit-o, i-a făcut contract de muncă. Ştefan Gros a vrut neapărat un loc de muncă, dar nu „la negru“, ci cu documente iscălite, iar Emil Părău, cunoscutul om de afaceri din Valea Jiului, i-a îndeplinit dorinţa negreşit.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare