Actualitate

L-au prins când a luat mită pentru Gara din Deva

 

Florin Blăgăilă, fostul director al CFR Călători Timişoara, a fost trimis în ju­de­cată de procurorii DNA pentru corupţie. El este acuzat că a primit mită pentru a urgenta plata unei facturi în cadrul de­ru­lării unui contract din bani publici. De ase­menea, în același dosar sunt vizați un om de afaceri, care l-ar fi mituit pe managerul de la CFR, şi fiul acestuia, cel care a in­termediat șpaga.

Probleme pentru CFR Călători
Florin Blăgăilă este acuzat de luare de mită. Totodată, procurorii anticorupție i-au trimis în fața instanței pe omul de afaceri Dumitru Banda și pe fiul acestuia, Dumitru Banda Junior,
În biroul lui Blăgăilă, care era anchetat într-un dosar al Parchetului de pe lângă Ju­decătoria Timișoara, angajații DGA au in­sta­lat o cameră de supraveghere. Ulterior, o parte a anchetei a fost preluată de pro­curorii timișoreni. În urma imaginilor, s-a sta­bilit că reprezentantul CFR Călători a pri­mit prin intermediul omului de afaceri 1.500 de lei. Motivul? Urgentarea achitării unei fac­turi în valoare de 33.724 de lei, în cadrul unui contract încheiat cu SRTFC Timișoara, ce avea ca obiect „reparații și întreținere clădiri-lot Deva”. Anchetatorii susțin că suma remisă „cu titlu de mită ar fi fost pusă la dispoziția omului de afaceri de către fiul său, inculpat în prezenta cauză”. Dumitru Banda este cercetat în libertate sub control judiciar pentru dare de mită, iar fiul său, pentru complicitate la dare de mită.
(A. Năstase)