Politica si administratie

L-au luat pe Mircia Muntean înapoi! Sinucidere politică sau cum să-ți pui în cap primarii?

Șoc pe piața politică a județului Hunedoara! Mircia Muntean s-a reîntors în PNL. Asta, după ce a trecut pe la aproape toate par­tidele posibile. Dar, cum unii primari liberali din județ au anunțat că trec în barca PSD, iar alții se pregătesc să facă acest pas, se-n­țelege disperarea conducerii PNL și faptul că i-au cerut fostului edil al Devei să revină acasă, în PNL. Pentru că, nu-i așa?, unii ar scula și morții din pământ pentru voturi. Mișcarea vine după ce i-au dat 60 de miliarde de lei vechi primarului din Șoimuș, vă­duvindu-i pe ceilalți edili PNL de bani pentru realizarea proiectelor, stârnind furie în organizație acum cu reînscrierea lui Mircia Muntean în formațiunea care l-a consacrat.

Nu și-a consultat colegii
„Mircia Muntean este, începând de astăzi (n.r.-ieri), membru al PNL Hunedoara.
Fost președinte al filialei noastre și om po­litic cu o amprentă mare asupra dezvoltării municipiului Deva și a întregului județ, Mircia Muntean a revenit acasă, în partidul care i-a marcat cariera politică. În prezența pre­șe­dintelui Partidului Național Liberal, domnul Nicolae Ciucă, a prim-vicepreședintelui Gheorghe Flutur și a secretarului general Lucian Bode, domnul Muntean a semnat adeziunea și s-a alăturat echipei noastre, cu scopul de a câștiga toate cele patru rânduri de alegeri, în 2024”, a scris deputatul PNL Vetuța Stănescu, președintele organizației județene Hunedoara a PNL, pe pagina sa de Facebook.
Contactată de MESAGERUL HUNEDOREAN, Vetuța Stănescu a declarat că ea i-a făcut propunerea lui Mircia Muntean de a reveni în PNL. Întrebată dacă a încălcat statutul par­tidului, care arată că „nu poate deveni mem­bru al partidului o persoană condamnată penal pentru infracțiuni de corupție sau alte infracțiuni săvârșite cu intenție”, liderul li­be­ral a spus că „Mircia Muntean și-a ispășit pe­deapsa, are doar pedeapsa complementară de a nu ocupa funcții politice”.
Vestea i-a luat prin surprindere tocmai pe membri liberali din județ. Unii edili ai PNL au susținut chiar că, dacă erau indeciși, să rămână sau nu în partid, acum pentru că nu au fost consultați, vor părăsi formațiunea.
Deci, Mircia Muntean s-a întors acasă, spune Vetuța Stănescu. Se pregătește Mircea Moloț, care revine și el acasă, după absorbția ALDE de către PNL. Reamintim că Mircia Muntean are interdicție până în mai 2025 să candideze pentru o funcție publică.
Și, până la urmă, se poate ca această miș­care politică să ducă șa înlocuirea conducerii PNL cu foștii lideri liberali. (S.P.)