L-am omorât pe Diavol!

Sorina Popa

„L-am omorât pe Diavol!”. Aşa susţine Gianmarco Morelli, un italian în vârstă de 24 de ani, care venise în vizită la tatăl său, Gianfranco Morelli,un bărbat în vârstă de 61 de ani, stabilit la noi în judeţ, la Sântandrei. Asta, după ce l-a ucis, aplicându-i peste 50 de lovituri de cuţit.

Filmul crimei de la miezul nopţii
Tragedia s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă. Atunci, tânărul Gianmarco, aflat de aproximativ o lună în vizită la tatăl său şi noua lui familie din România, s-a întors acasă din oraş. Cum uşa de la intrare în imobil era încuiată, cu ajutorul unei scări a urcat în balconul din spatele casei şi de acolo a bătut la geamul dormitorului în care se aflau tatăl său şi concubina acestuia. Tot sus, la etaj mai era o bucătărie, o baie şi camera fetiţei celor doi, în vârstă de şapte ani. Tânărul i-a spus tatălui că vrea să bea nişte apă, motiv pentru care i s-a permis să intre în casă. În timp ce tânărul italian a intrat în bucătărie, tatăl său, dacă tot a fost trezit, a mers la baie. Dar n-a mai apucat să facă nimic, deoarece Gianmarco, fiul său, a năvălit peste el, înarmat cu un cuţit luat din bucătărie, pe care la înfipt de nenumărate ori în trupul părintelui său. Doctorul Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală, declară că a constatat peste 50 de lovituri de cuţit pe trupul victimei. Ultima lovitură, de fapt acolo unde asasinul a şi lăsat cuţitul, a fost în inimă. După această faptă, italianul a ieşit val vârtej din casă. A vrut să coboare rapid scările, dar a căzut, lovindu-se la genunchi. A fugit apoi afară din curte şi a plecat în trombă, cu maşina de lucru a tatălui său. Potrivit martorilor, se pare că ucigaşul a mers la o fântână din localitate, unde s-a spălat de sânge. După care, şi-a schimbat şi hainele cu care era îmbrăcat în momentul crimei, cu alte haine aflate în maşină. S-a întors apoi, acasă, circulând chiar în spatele maşinii poliţiştilor, care fuseseră solicitaţi să vină la Sântandrei, la locuinţa lui Gianfranco Morelli, la Sântandrei. Când a coborât din maşină, tânărul a fost blocat de poliţişti, după ce concubina tatălui a strigat arătând spre el: „El este criminalul!”.

Un alt fiu, Luca, i-a murit în accident de motocicletă
Gianfranco Morelli, de 61 de ani, a venit în România, în urmă cu mai mulţi ani. Asta după ce trăise în Italia, la Brescia, o adevărată dramă. Unul dintre fiii săi şi-a pierdut viaţa, în urma unui accident de motocicletă produs pe autostradă. De atunci lucrurile n-au mai mers ca lumea în familia sa, iar bărbatul a hotărât să vină în România, unde s-a stabilit mai întâi la Deva. De opt ani s-a stabilit la Sântandrei, împreună cu Marinela Ciura, o femeie de loc din Haţeg, care lucrează la un birou notarial din Deva. Din această relaţie s-a născut Lucia, botezată după numele celuilalt fiu al lui Gianfranco, Luca, mort în accidentul de motocicletă. Italianul, spun vecinii, se ocupa de asamblarea utilajelor industriale, şi tocmai se întorsese, împreună cu fiul său Gianmarco, de la Târgovişte, acolo unde avea o comandă de rezolvat. Italianul îl lua des pe băiat la lucru, pentru a-l obişnui să muncească. Tânărul nu avea nici o meserie, făcuse un liceu de arte, dar se pare că zugrăvea case, atâta tot. Există şi bănuiala că în Italia, el consuma droguri, iar tatăl său s-a gândit să-l aducă aproape de el, pentru a încerca să-l îndrepte. Dar, s-a dovedit că a greşit amarnic.

Arestat pentru 29 de zile
Potrivit anchetatorilor, Gianmarco Morelli a recunoscut că şi-a ucis tatăl, dar susţine că a omorât Diavolul, care intrase în persoana acestuia. El susţine că a făcut un gest corect, nu bun, dar că astfel a salvat lumea. Oricum, tânărul italian va fi supus unei expertize  psihiatrice, lucru normal în cazul crimelor. Avocatul criminalului a cerut ca el să fie cercetat în libertate, şi să fie supus expertizei psihiatrice. Însă, ucigaşul a fost arestat, ieri, preventiv, pentru o perioadă de 29 de zile.
Marinela Ciura, concubina bărbatului ucis, se află în stare de şoc. Femeia a chemat o vecină, în noaptea crimei, să sune la 112, pentru că nu putea să facă ea asta. Fiica ei, în vârstă de şapte ani, Lucia, asistase şi ea, îngrozită la uciderea bărbatului. Unii martori spun că băiatul se certase cu tatăl său, deoarece vroia să plece înapoi, acasă, în Italia, cu avionul, iar el nu vroia să-i achite biletul.
De asemenea, vecinii familiei lui Gianfranco Morelli povestesc că ucigaşul se juca cu Lucia tot timpul, prin curte. Nimic nu prevestea oribila crimă, în familia acestuia. Italianul ucis va fi înmormântat la Sântandrei, presupun vecinii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare