Karate: Medalie de argint la Balcaniadă pentru echipa României

Nicolae Gavrea

Ediţia din acest an a Campionatului Balcanic de karate WKF s-a desfăşurat la Dubrovnic în Croaţia, competiţie la care au fost prezenţi 850 de sportivi, cadeţi şi juniori sub 21 de ani, reprezentând 12 ţări, printre care şi România.

S-au aflat pe tatami, la Dubrovnic şi sportivele de la secţia de karate a Clubului Sportiv Municipal Jiul Petroşani, pregătite de Radu Polifronie, ele alcătuind echipa de junioare a României. Cele trei karateka din Valea Jiului au evoluat foarte bine şi s-au calificat în finala competiţiei, unde au întâlnit echipa similară a ţării gazdă, Croaţia.
După o evoluţie strânsă, fetele noastre au fost întrecute la puncte, ele câştigând în premieră medaliile de argint. Au evoluat sub culorile României Andreea Polifronie, Miruna Mălăuţă şi Denisa Stanciu, fiecare dintre cele trei sportive având 18 ani, evoluţia lor fiind la categoria superioară de vârstă, a cadetelor până la 21 de ani, aşa că medaliile sunt cu atât mai preţioase. Campionatele balcanice de la Dubrovnic au confirmat încă o dată valoarea şcolii de karate WKF din România, fetele din Valea Jiului menţionând că dedică medaliile cucerite tuturor românilor cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.