Sport

Karate la superlativ pentru Călan

Reprezentanții Asociației Clubul Sportiv MihaiDan-Do, club ai cărui sportivi au cucerit recent câteva titluri la Campionatul Mondial de Karate I.K.U. (International Karate Union) din Caorle, Italia, au făcut o vizită la Primăria Călan unde și-au prezentat medaliile cucerite.

Primarul, diplome și susținere
Tinerii sportivi componenți ai lotului național al României, Alexandra Peșterean, dublă campioană mondială în probele de kata și kumite, Mihai Zamfir, campion mondial în proba de kata, Daria Furdui, vicecampioană mon­dială la kata, medaliată cu bronz și la kumite, sunt cei care s-au impus la categoriile lor de vârstă, fiind între primii din cei peste 1.500 sportivi pre­zenți la campionat, și care au avut o con­tribuție importantă la clasarea României pe locul 2.
Sub conducerea lui sensei Mihai Mercan, sportivii din Călan au avut un an competițional 2022 deosebit, în care au adus în orașul lor 5 titluri de campioni naționali: Mihai Zamfir este dublu campion național (în probele de kata și kumite), Alexandra Peșterean este dublă campioană națională (în pro­bele de kata și kumite), Daria Furdui-campioană națională la kumite, vice­cam­pioană națională la kata, iar Ana Maria Răileanu este vicecampioană națională la kumite și medaliată cu bronz la kata.
De remarcat este că din anul 2015 și până în prezent, clubul din Călan a participat la 47 de competiții de stil. Primul titlu național a fost obținut în anul 2017 de către Denis Udrea în proba de kata, iar în 2018 clubul se situa pe locul secund la Campionatul Na­țional de Karate, departament I.M.A.F., în urma rezultatelor foarte bune. La Cupa Europei I.M.A.F din 2020, sportivii din Călan au adus la palmaresul clubului alte 13 medalii de aur, la probe indivi­duale și două, una de aur și una de ar­gint, în probele pe echipe. Titlurile na­ționale adunate în palmaresul clubului până în prezent sunt de 19, obținute în 3 campionate diferite, dar nu sub emblema unei singure federații.
Adrian Filip Iovănesc, primarul ora­șu­lui Călan, a felicitat sportivii clubului și a acordat acestora și antrenorului lor diplome de onoare, asigurându-i de întregul sprijin al administrației locale pentru viitoarele competiții.