Actualitate

Juristul Primăriei Lupeni, 3 ani de puşcărie pentru o şpagă de 7.000 euro

Fostul jurist al Primăriei municipiu­lui Lupeni, Constantin Pavăl (foto), a fost condamnat la trei ani de pușcărie cu executare, pentru luare de mită. Deși el nu a recunoscut că a luat șpaga, judecătorii nu l-au crezut și l-au condamnat la închisoare cu execu­tare.

Echipament de înregistrare
Potrivit anchetatorilor, în perioada oc­tombrie – noiembrie 2022, Constantin Pavăl ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l ajuta să concesioneze o suprafață de teren de 160 metri, aflată în proprie­tatea Primăriei municipiului Lupeni. Până la urmă, juristul s-a mulțumit cu 7.000 de euro, dar nu a recunoscut că banii proveneau din șpagă, ci le-a spus polițiștilor că i-a împrumutat.
Procurorii DNA Alba Iulia au descins la mijlocul lunii decembrie 2022 la Pri­măria Lupeni. Unul dintre juriști a fost acuzat că a primit șpagă, pentru a-l ajuta pe un om de afaceri să conce­sioneze o suprafață de teren, aflată în proprie­tatea administrației locale. Juris­tul, Constantin Pavăl, ar fi pretins suma de 50.000 de euro, dar, în final, după ne­gocieri, acesta s-a mulțumit cu 7.000 de euro. Cel căruia i s-a pretins această sumă de bani a mers direct la procurorii DNA. Afaceristul a avut asupra sa echi­pament de înregistrare audio-video când i-a dus șpaga ju­ristului, așa că toată situația a fost clară. Suma de 7.000 euro constituită din 140 de banc­note a 50 euro. Seriile bancnotelor au fost notate de procu­rori. (A.Năstase)

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura