Comunitate

Jumătate dintre pensionarii hunedoreni primesc ajutorul de 700 lei

Adriana Năstase
Pensionarii ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei primesc în această lună un ajutor financiar în cuantum de 700 de lei, potrivit Ordonanţei 74 din iunie 2022. Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr. 74/2022 se acordă o singură dată.

Fiecărui urmaș
În județul nostru, potrivit șefei Casei de Pensii Hunedoara, Alina Bârlea, aproape 60.000 de pensionari, care au sub 2.000 de lei pensia, au primit ajutorul de la stat. Asta, dintr-un total de 122.695 de pensionari. Pentru acordarea acestui ajutor sunt luate în calcul unele categorii de venituri, respectiv: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale. Totodată, sunt luate în calcul veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate în luna aprilie 2022.
Reprezentanţii Ministerului Muncii precizează că ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.Totodată, în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte. Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracţiuni din luna iulie 2022.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura