Jumãtate de echipã, jumãtate de „tratament”

Ciprian Marinuţ

Fără cinci titulari care au dezertat din motive financiare, Jiul Petroşani a rămas departe de „sănătatea fotbalistică”, deşi a scos o remiză albă, scor 0-0, în meciul din deplasare cu Sănătatea Cluj.

Sărăcia, „boală” grea
„Bolile” interne ale Jiului s-au inflamat în săptămâna dinaintea partidei de pe terenul Sănătăţii Cluj. Mai mulţi jucători şi-au băgat memorii pentru a devenit liberi de contract, pe motiv că nu sunt plătiţi de mai multe luni, iar Hotoboc, Drida, Drăghici, Copil şi Kalai nu au făcut deplasarea la Cluj. „Hotoboc ar fi venit, însă mama sa are probleme de sănătate. Ceilalţi sunt în conflict cu clubul din motive financiare”, a spus George Boboc, preşedintele clubului Jiul. „Dacă nu plătiţi jucătorii, aveţi echipă de rebuturi”, le-au strigat şi cei 10-12 suporteri ai alb-negrilor, prezenţi la Cluj, oficialilor de la Jiul. În aceste condiţii, dublate de un drum lung şi obositor făcut chiar în ziua meciului, Jiul a arătat ca o formaţie de pluton şi a suferit la toate capitolele în meciul cu clujenii, obţinând o remiză albă, care are efectul unui tratament prin frecţie la un picior de lemn.

Câte o bară de fiecare, restul suferinţă
Cu o formulă forţată între tineri şi veterani, Jiul a fost lipsită de vlagă şi inspiraţie. Alb-negrii au rezistat în defensivă, graţie eforturilor juniorilor Matei şi Tudorache şi au încercat să-şi arate colţii în atac prin experimentaţii Istinie, Apetri şi Mircea Gheorghe, care împreună, au peste 100 de ani. Pe fondul unui joc modest şi plictisitor, Jiul şi-a trecut în cont prima ocazie prin căpitanul Apetri (23), care a tras puţin pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, lateral stânga. Istinie (38) a fost mai aproape de ţintă, şutând periculos la colţul lung, după ce iniţial executase în zid o altă lovitură liberă de la 20 de metri din zonă centrală, dar portarul advers a fost la post. Totuşi, cea mai mare ocazie de gol a primei reprize a aparţinut Sănătăţii. Ceaca (41) a reluat în bara din dreapta lui Tonca, din colţul careului mic, după centrarea pe jos, de pe banda stângă, a lui Mureşan.
Repriza secundă a fost ceva mai animată, ocaziile alternând un pic mai rapid la cele două porţi.  Pe final, Jiul a avut trei cornere consecutive şi Bîlbă (91), care a debutat în sfârşit la echipă, a cerut penalti pentru un presupus henţ în careu. „Scorul a fost echitabil. Au avut şi ei ocazii, am avut şi noi. Mă bucură faptul că am terminat partida cu şase  jucători sub 21 de ani“, a spus Marius Semeniuc, antrenorul Sănătăţii.
Jiul Petroşani: Tonca – R. Sandu, M. Matei, Firan – Cărăban, Filip (78 Bîlbă), Vl. Tudorache, M. Gheorghe, R. Drăgoescu – Istinie, Apetri (cpt. – 90 A. Moldovan). Antrenor – Toni Sedecaru.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Viaţă grea şi-n eşalonul doi

Handbalistele  de la CSM Cetate Devatrans s-au culcat pe laurii primelor două victorii obţinute în eşalonul doi valoric şi au

Copil lovit de locomotivă

Un băieţel de numai doi ani şi jumătate a scăpat miraculos, după ce a fost lovit de locomotiva unui tren

Foarte mulţi veniţi, foarte puţini selectaţi

Peste 600 de hunedoreni au participat, vineri, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de AJOFM în 10 localităţi

Închide