Sport

JUDO. Vladimir Putin, suspendat de Federația Internațională de Judo

Federația Internațională de Judo (FIJ) al cărei președinte este românul Marius Vizer, se dezice de acțiunile lui Vladimir Putin (foto), cel care a pornit războiul împotriva Ucrainei.

Are centura 8 Dan
„În lumina războiului care are loc în Ucraina, Federaţia Internaţională de Judo anunţă suspendarea lui Vladimir Putin din funcţiile de preşedinte de onoare şi am­basador al Federaţiei Internaţionale de Judo”, a fost mesajul transmis de federația internațională.
Vladimir Putin este foarte apropiat de acest sport, fiind posesorul centurii negre 8 Dan, acordată în 2012 de Federația Internațională de Judo. Putin a fost primul rus care a reușit această performanță.
De asemenea, Rusia a pierdut organi­zarea Grand Slam-ului de Judo din acest an, programată în perioada 20-22 mai, la Kazan.
Marius Vizer, președintele FIJ a declarat: „Suntem întristați de situația interna­țio­nală actuală, rezultat al dialogului ineficient la nivel internațional.Familia judoului speră ca tulburările actuale să poată fi solu­țio­nate în ultimul moment, pentru a restabili normalitatea și stabilitatea în Europa de Est și în lume, concentrându-ne încă o dată pe diversitatea culturală, istoria și moște­nirea Europei, în cel mai pozitiv mod”.
Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, dezvăluia relația de prietenie dintre Marius Vizer, actualul șef al Federației Internaționale de Judo și Vladimir Putin.
„E prieten cu Putin. Putin îl respectă foarte mult, stă de vorbă cu el, i-am văzut în diverse ipostaze de comunicare amicală. Putin a lăsat și el să se înțeleagă asta la toate competițiilela care a fost invitat. Putin a practicat ceva judo și avem și un român care l-a bătut pe vremuri, un judoka de la Dinamo (n.r – Cornel Roman). Chiar dacă nu mai practică judoul, Putin își mai pune kimonoul și aduce bani”, declara Cozmin Gușă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura