Judeţul începe să se dezgheţe

Cristina Ghenea

Imediat după ce meteorologii au anunţat ieşirea judeţului Hunedoara de sub codul galben de ninsori, TIR-urile oprite în parcările din Ilia, Deva şi Orăştie au primit undă verde de la poliţiştii rutierişti şi şi-au putut relua drumul. De asemenea, elevii de la şcoala din Buceş au mers astăzi, din nou, la cursuri.
Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Hunedoara, circulaţia încă mai este blocată pe drumul judeţean 667 A, între Nucşoara şi Pietrele şi în continuare, se circulă greu, pe un singur sens, pe DJ 760, între Ribiţa, Crişan şi Dumbrava de Jos. „În ceea ce priveşte restricţionarea circulaţiei pentru autovehiculele cu greutatea mai mare de 7,5 tone pe tronsoanele de drum naţional, aceasta a fost ridicată, iar TIR-urile şi-au reluat drumul. Pe teritoriul judeţului Hunedoara, au fost oprite de duminică şi până astăzi (n.r. ieri), aproximativ 500 de autovehicule”, a declarat Diana Fulop, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara.
De asemenea, cele trei unităţi de învăţământ – din Ciungu Mare, Bulzeşti şi Centrul de Pedagogie Curativă din Lupeni – rămân închise pentru tot restul săptămânii. În schimb, cei 179 de elevi de la Şcoala Generală „I. Buteanu” din Buceş au reluat astăzi orele. În continuare, elevii de la Grupul Şcolar Industrial Minier Lupeni, cei de la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Brad şi elevii din clasele gimnaziale de la Şcoala Generală „Horia, Cloşca şi Crişan” vor face cursuri de 30 de minute.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.