Actualitate

Judeţul Hunedoara – o verigă din Drumul Mătăsii

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, a semnat şi parafat înscrierea judeţului nostru pe harta Drumului Mătăsii, sâmbătă, 14 octombrie, la sediul instituţiei. Momentul a încheiat vizita în judeţ a delegaţiei chineze care şi-a propus să parcurgă celebrul drum comercial care lega încă din antichitate China de Europa.
Au ales judeţul Hunedoara
Delegaţia din China, formată din peste 50 de jurnalişti radio şi TV şi documentarişti, a pornit în urmă cu două săptămâni din Regiunea Shaanxi – punctul de pornire din trecut pe Drumul Mătăsii. După un itinerariu de peste 8.000 de kilometri, delegaţia chineză, condusă de Hu Yutao, manager adjunct al Grupului Media, Radio şi TV din Shaanxi, a decis ca în România, punctul de oprire să fie judeţul Hunedoara. După o vizită la Castelul Corvinilor, delegaţia a fost primită la sediul CJ Hunedoara de preşedintele instituţiei, la întâlnire luând parte şi Radu Barb, directorul Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara.
Se leagă o colaborare strânsă
„Domniile lor parcurg acest traseu cu dublu scop. Unul simbolic pentru a marca importanţa pe care a avut-o de-a lungul secolelor celebrul Drum al Mătăsii. Celălalt este de a culege din fiecare ţară parcursă informaţii care să stea la baza unor colaborări viitoare în mai multe domenii. Şi aici mă refer la turism, educaţie, economie, schimburi culturale. Ceea ce mă bucură în mod deosebit este că în România, delegaţia din Shaanxi a stabilit judeţul Hunedoara ca punct de interes pentru documentare. Explicaţia pentru acest fapt ar putea fi întâlnirile bilaterale de până acum şi interesul pe care CJ Hunedoara îl acordă relaţiei cu China în vederea dezvoltării unor parteneriate în turism, educaţie şi sănătate”, a declarat Mircea Flaviu Bobora.
Medicină tradiţională chineză la Deva
La rândul său, Hu Yutao, liderul delegaţiei chineze, s-a documentat despre oportunităţile de colaborare cu judeţul Hunedoara. În prezentări la TV şi radio, peste 40 de milioane de locuitori din Regiunea Shaanxi vor afla despre Hunedoara turistică, despre monumentele istorice de rang UNESCO de la noi sau despre sporturile de iarnă care se pot practica în Valea Jiului. Mai mult de atât, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre înfiinţarea unui centru de medicină tradiţională chineză la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, precum şi despre colaborări în sfera educaţiei. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura