Actualitate

Judecătorii, îngăduitori cu polițiștii care au măsluit rezultatele etilotestului fostului șef

Cei patru agenți de poliție hune­do­reni, reținuți de ofițerii DGA zilele tre­cute, sunt cercetați în stare de libertate. Judecătorii nu le-au dat man­date de arestare, doar control judiciar.

Au simulat o verificare
Reamintim că patru agenți de po­liție au fost reținuți pentru că l-au oprit pe fostul comandant al Poliției Petroșani, care era băut la volan, apoi au măsluit rezultatele etilotestului. Cei patru agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara sunt cercetați pentru co­mi­terea infracțiunii de abuz în ser­vi­ciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu.
„Din cercetările efectuate, a re­zultat faptul că, în seara zilei de 16.03.2023, unul dintre agenții de po­liție, în exercitarea atribuțiilor de po­liție rutieră, a oprit, pe raza orașului Vulcan, un autoturism condus de fos­tul comandant al Poliţiei municipiului Petroșani, despre care exista sus­pi­ci­u­nea că s-ar fi aflat sub influența bău­turilor alcoolice. În aceste împrejurări, cu intenție și cu scopul de a nu cons­tata comiterea faptei ilicite, re­pre­zentată de conducerea autovehi­cu­lului pe drumurile publice sub influ­ența băuturilor alcoolice, agentul de poliție nu l-a testat pe acesta cu apa­ratul etilotest din dotare, pentru sta­bilirea concentrației de alcool în aerul expirat.
Totodată, ajutat de ceilalți trei agenți de poliție, acesta a simulat o ve­rificare a conducătorului auto cu apa­ratul etilotest, astfel încât să ates­te valoarea zero a nivelului de alcool în aerul expirat, făcând astfel inu­tilă o even­tuală recoltare de probe biolo­gi­ce de sânge, necesară pentru sta­bi­lirea științifică a concentrației de al­cool în organism și împiedicând, în acest mod, tragerea la răspundere con­­tra­ven­țio­nală sau penală a res­pec­tivului con­du­cător auto”, se arată într-un comunicat de presă al DGA. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura