EvenimentFlash

Judecător din Deva, exclus din magistratură pentru abateri disciplinare

Cristina Ghenea

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, ieri, excluderea din magistratură a judecătorului Emil Joldiş, de la Judecătoria Deva. Sancţiunea a fost aplicată pentru săvârşirea mai multor abateri disciplinare, printre care şi neglijenţa în serviciu.
Potrivit unui comunicat emis de Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass-Media al CSM, prin modul în care a gestionat activitatea de judecată, Emil Joldiş a generat întârzieri cu o durată considerabilă în soluţionarea unor cauze, a refuzat nejustificat îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, şi-a exercitat funcţia, inclusiv prin încălcarea normelor procedurale, cu gravă neglijenţă, a efectuat cu întârziere lucrările din motive imputabile şi a înregistrat absenţe nemotivate în mod repetat. Acesta era judecător la Judecătoria Deva din iunie anul trecut, exercitându-şi funcţia la Secţia Civilă. Înainte de a intra în magistratură, Emil Joldiş fusese avocat.
Comisia de disciplină pentru judecători din cadrul Inspecţiei Judiciare a sesizat Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM, luându-se, astfel, hotărârea admiterii acţiunii şi aplicarea sancţiunii precizate mai sus. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la  Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

2 comentarii la „Judecător din Deva, exclus din magistratură pentru abateri disciplinare

  • si mai sunt o multime care ar trebui exclusi din magistratura de urgenta .

  • Nu mai vorbiti daca nu stiti exact cum sta treaba cu persoana respectiva.Este o persoana foarte inteligenta dar nu a putut face fata presinunilor. Si acolo ca peste tot se umbla cu mita si altele.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura