Jiul îşi întăreşte lotul

11 x 2 jiul

Ciprian Marinuţ

Jiul va legitima mâine trei jucători cu mare experienţă în Liga I şi un junior româno-german de la şcoala de fotbal a lui Gică Popescu. Minerii vor să aibă un lot solid, cu obiectivul de a evita orice probleme şi eventual, de a se bate la promovare, în cazul unui culoar favorabil.

Doi olteni şi-un marinar
Oficialii Jiului s-au mişcat cu abilitate în ultima perioadă pe piaţa transferurilor şi au finalizat tratativele cu trei jucători, ce ar putea asigura liniştea în clasament şi chiar ar putea învia tentaţia promovării pe prima scenă. Patronul minerilor, Alin Simota, a bătut palma cu foştii jucători ai Universităţii Craiova, Lucian Pârvu şi Ionuţ Luţu, care sunt acum sub contract cu Pandurii Tg. Jiu şi cu atacantul Tibor Moldovan, de la Farul Constanţa. De asemenea, a fost achiziţionat şi juniorul, născut în Germania din părinţi români, Phillip Hallmen, de la şcoala de Fotbal a lui Gică Popescu. Au picat, în schimb, negocierile cu francezul Nogo, fost la Oţelul Galaţi. Cei patru sportivi vor fi înregimentaţi mâine, când expiră perioada de transferuri, pentru a avea o echipă competitivă. „Cei trei foşti jucători de Liga I sunt valoroşi şi cu mare experienţă pe prima scenă. Transferul lor la Jiul ne-ar asigura un lot solid cu care să nu avem probleme în campionat şi ar putea transforma în realitate gândurile noastre de a lupta pentru promovare, în cazul ivirii unui culoar favorabil”, a spus George Boboc, directorul sportiv al Jiului.

Recomandaţi de palmares
Tibor Moldovan are 27 de ani şi a mai evoluat în cariera sa la Apulum Alba-Iulia, Dinamo, Farul Constanţa, Nyíregyháza, Újpest Budapest. Lucian Pârvu (27 de ani) e mijlocaş dreapta şi a jucat în carieră pentru Extensiv, Ergotelis (Grecia), U. Craiova, Gloria Bistriţa, Farul Constanţa şi Pandurii Tg. Jiu. Pârvu are 46 de meciuri în Liga 1 şi cinci goluri. Ionuţ Luţu are 34 de ani şi a evoluat în carieră pentru Progresul Bucureşti, U. Craiova, Galatasaray, Steaua, Samsung Blue Wings, Rapid, Apollon Limasol, FC Kairat Almaty, Zhetysu Taldykorgan şi Pandurii Târgu Jiu. Luţu are 263 de meciuri în Liga l şi 50 de goluri, precum  şi o selecţie în echipa naţională, în anul 1999, cu Estonia.

Antohi „învolburează” Jiul
Atacantul petroşănean Andrei Antohi a marcat trei goluri în meciul de sâmbătă, cu nou-promovata FC Silvania, iar trupa antrenată de Daniel Timofte s-a impus cu 4-2, după ce la un moment dat, conducea cu 4-0, şi se menţine pe locul doi al clasamentului. Minerii au manevrat cum au vrut în meciul cu FC Silvania şi s-au impus fără emoţii, după o prestaţie închegată şi  spectaculoasă. Omul meciului a fost  Andrei Antohi, care a deschis scorul cu un şut din interiorul careului mare, în minutul 10, şi a mai marcat alte două goluri în repriza secundă. Scorul la pauză, 2-0, a fost stabilit de Mircea Ilie, la capătul unei combinaţii şnur cu Mircea Gheorghe. Antohi a mărit avantajul minerilor la 3-0 în minutul 55, cu un şut din careul mic şi a făcut 4-0 în minutul 65, când a finalizat o acţiune colectivă a Jiului. Pe final, s-au trezit şi oaspeţii, în urma strigătelor disperate ale patronului lor, şi au marcat două goluri prin Dănilă (81 din penalty) şi Correia (82).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare