Sport

Jiul „seacă” din cauza crizei

04 x 1 Picajul Jiului

Ciprian Marinuţ

Echipa din Petroşani a pierdut deja opt jucători de bază, din cauza restanţelor financiare, iar numărul fotbaliştilor care depun memorii pentru a deveni liberi de contract creşte de la o zi la alta. Există riscul ca luni, la reluarea pregătirilor, antrenorul Toni Sedecaru să rămână fără „materie primă”, sau chiar, mai grav, ca echipa să se retragă din campionat.

Îngropaţi de datorii
Restanţele la salarii şi perspectivele financiare sumbre au transformat clubul Jiul într-o sperietoare de fotbalişti. Toţi jucătorii cât de cât valoroşi sau bine cotaţi au început să fugă ca sprinterul Usain Bolt în cursa de 100 de metri de clubul patronat de Alin Simota. Trei jucători, şi-au depus memorii la F.R.F., pentru a deveni liberi de contract, pe motiv că nu şi-au primit banii, încă la finalul turului. Iar, apoi, numărul doritorilor de libertate a crescut de la o zi la alta.
Până azi, cu două zile înainte de reluarea pregătirilor pentru retur, şapte jucători au reuşit să scape de contractele cu Jiul, în urma proceselor de la Comisia de Litigii a FRF. Lista „eliberaţilor” cuprinde numai jucători de bază, precum Mihai Pintilii, Alin Ilin, Ionuţ Luţu, Mircea Gheorghe, Andrei Antohi, Ciprian Răduţoiu şi Mircea Ilie. Lotul a fost părăsit şi de Lucian Pârvu, care s-a înţeles pe cale amiabilă cu patronul Alin Simota, să plece la Pandurii Tg. Jiu, de unde venise. Motivul pentru care fotbaliştii au obţinut dreptul de a fi liberi de contract este că Jiul nu le-a plătit salariile de câteva luni.

Exodul continuă
Exemplul eliberaţilor a fost urmat şi de alţi jucători. Portarii Ilie Anton şi Dumitru Hotoboc au depus şi ei memorii, iar fundaşul Salif Nogo, aflat în vederile unei echipe din Liga l, e şi el pe cale să plece. „O să facem apel la deciziile Comisiei de Litigii, pentru jucătorii care credem noi că merită să nu-i pierdem. Nu putem să-i ţinem cu forţa, aşa că vom promova fotbalişti tineri”, a declarat vicepreşedintele alb-negrilor, George Boboc.

Autorităţile, ultima soluţie
În vreme ce finanţatorul Alin Simota pare să fi rămas fără reacţie, George Borugă, fost manager la gruparea din Petroşani, crede că autorităţile locale sunt cele care ar trebui să intervină pentru a salva echipa. „Jiul este un nume de tradiţie în fotbalul românesc şi nu trebuie să moară. Dacă autorităţile nu vor interveni, va fi tragic pentru club. Nu cred că Alin Simota va ieşi singur din acest impas. Primăria ar trebui să se implice să facă ceva, să lase la o parte orgoliul şi să ajute echipa”, a spus Gigi Borugă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.