Sport

Jerome France a câștigat Deva Super Rally

Campionatul Național de Super Rally s-a desfășurat la Deva în centrul municipiului de la poalele Cetății, în weekend. Com­pe­tiția a fost organizata de AMC Racing în parteneriat cu Primăria municipiului Deva.

Mai mulți hunedoreni
La start au fost 34 de piloți, printre care pi­lo­tul francez Jerome France, campionul na­țio­nal en titre, lider în clasament după două sucese consecutive în etapele an­tr­erioare, Dani Oțil și Mihai Leu. Au mai fost prezenți prin­tre alții, Emil Ghinea, Aurelian Andro­nache, Istvan Beko, Vilmos Alpar Pal, Zoltan Martincsek, Evgeni Yankov, Csaba Besenyei și Ricardo Taraballi. Au participat la întrece­rile acestei etape și o serie dintre piloții din județ, Alin Lazăr, Sorin Jurcă, Daniel Budai, Ovidiu Vidican sau Alexandru Schio­pescu, toți asistați de suporteri aflați pe traseu.
Etapa de la Deva a fost un adevărat spec­tacol automobilistic care a oferit publicului pe lângă întrecerile specifice unui astfel de eveniment și o serie de întâmplări care au produs dese schimbări în ierarhia clasamen­tului. Au fost incidente chiar și la cei mai titrați piloți, planetare rupte, tamponări sau, după caz, retrageri din competiție.
Dani Oțil a stabilit un timp record pentru traseul de la Deva. Campionul Jerome France a suferit un incident la o șicană, dar el a reușit să se impună și în etapa de la Deva.

Le-a mulțumit devenilor pentru susținere
Câștigătorul etapei de la Deva, Jerome France, a declarat în exclusivitate pentru coti­di­anul nostru: ”A fost un traseu foarte bun dar nu a fost ușor pentru piloți.Am câștigat până la urmă, dar să știți că nu a fost ușor. Am avut un incident dar am reparat repede mașina și am continuat cursa. Traseul e mult mai bun acum, față de anul trecut iar șicanele montate pe traseu au fost necesare. A fost mai spectaculos și pentru noi și pentru public. Eu vreau să caut să câș­tig la fiecare cursă. Le mulțumesc spec­ta­to­rilor din Deva pentru susținere, au fost mi­nunați și apreciez acest lucru. Promit să mai vin aici la competiția organizată de voi”.
Mihai Leu a urcat pe podium și la ediția din acest an și a fost o gazdă excelentă pentru toți competitorii. La finalul concursului a de­clarat:” Eu cred că a fost totul în regulă, mai puțin pentru mine ca pilot, nu am reușit să obținut ceea ce mi-am propus în concurs. Con­tează că au fost mulți spectatori iar parti­cipanții au fost mulțumiți de ceea ce am orga­nizat la Deva, unde o echipă întreagă mun­cește pentru a se organiza foarte bine acest eveniment.Îl felicit pe Jerome pentru victorie și ne gândim de pe acum la ediția viitoare”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura