Jandarmul hunedorean medaliat de americani a revenit acasă din Afganistan

5 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Colonelul Mihai Iosif (în foto, al doilea din dreapta), adjunct al inspectorului şef al IJJ Hunedoara, aflat în misiunea NATO Resolute Support Afganistan, a revenit acasă. Acesta a îndeplinit cu onoare rolul pe care l-a avut în perioada anului petrecut în statul afgan, fiind decorat de americani în 2016 cu medalia Armatei Americane.
Joi, 2 martie, colonelul Mihai Iosif a ajuns în România, împreună cu un alt coleg de misiune, colonelul Florinel Flueraş, fiind primiţi la Inspectoratul General al Jandarmeriei. Conducerea instituţiei le-a mulţumit celor doi jandarmi pentru modul profesionist în care şi-au îndeplinit mandatul, precum şi pentru onoarea cu care au reprezentat Jandarmeria şi ţara noastră în relaţiile cu partenerii strategici internaţionali.
„Pe durata misiunii sale de un an, între 2016 şi 2017, colonelul Mihai Iosif a deţinut funcţia de Consilier al Şefului de Stat Major din Ministerul de Interne Afgan, contribuind zilnic prin experienţa sa profesională la îmbunătăţirea activităţii Ministerului de Interne Afgan – structură esenţială pentru stabilitatea şi funcţionarea statului. De asemenea, acesta a fost desemnat Ofiţer Coordonator al EUROGENDFOR în Afganistan (Forţa de Jandarmerie Europeană – EGF), iar în această calitate, jandarmul român a avut o constantă colaborare cu ofiţerii reprezentanţi ai celorlalte naţiuni membre, în reprezentarea EUROGENDFOR din statul afgan”, a transmis IJJ Hunedoara.
În misiunea încheiată la începutul lunii martie 2017, colonelul Mihai Iosif a fost implicat în mai multe proiecte privind modernizarea centrului de apel urgenţă sau a centrului de pregătire a câinilor de serviciu. În luna august 2016, colonel Mihai Iosif a fost decorat cu medalia Armatei Americane Combat Action Badge (US Army CAB) pentru profesionalismul demonstrat în îndeplinirea misiunilor încredinţate. Inspectorul şef adjunct al IJJ Hunedoara a plecat în Afganistan în martie 2016, fiind a treia misiune pe care a încheiat-o în afara ţării.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Părinţii care şi-au omorât fiica în bătaie rămân în arest

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au cerut instanţei de judecată prelungirea arestului preventiv în dosarul celor doi tineri...

Două accidente mortale pe şoselele judeţului

Doi hunedoreni şi-au pierdut vieţile în urma unor accidente rutiere petrecute în ultimele zile la noi în judeţ. În primul...

Val de incendii de vegetaţie uscată în judeţ

La sfârşitul săptămânii trecute, un nou val de incendii de vegetaţie uscată s-a înregistrat la noi în judeţ. Au fost...

Închide