Jandarmii hunedoreni au ieșit foarte bine la evaluarea activității

9 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

05-jandarmi-38        Pentru jandarmii hunedoreni 2014 a fost un an plin de reușite profesionale. Asta o demonstrează rezultatele prezentate în cadrul ”Evaluării activității Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara în anul 2014”, un eveniment desfășurat astăzi, 9 ianuarie”. Alături de angajații IJJ Hunedoara, la manifestare au participat colonelul dr. Robert Iulian Vîță, adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, Sorin Vasilescu – prefectul județului Hunedoara, Ioan Gabriel Samoilescu, subprefectul județului Hunedoara, Dorin Gligor, vicepreședintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Vasile Bârea, președintele ATOP Hunedoara, Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei. De asemenea au mai participat și reprezentanții administrațiilor publice locale unde funcţionează structuri de jandarmi, ai sindicatelor și instituțiilor publice din județ cu care jandarmii au relații de colaborare.   

          Laude și aprecieri la adresa jandarmilor

Toți cei prezenți la eveniment le-au adresat jandarmilor cuvinte de laudă pentru felul în care și-au îndeplinit misiunile în anul care s-a încheiat. Anul 2014 nu seamănă cu nici o perioadă anterioară, având în vedere modul de desfăşurare a manifestărilor în spaţiul public. Felicit jandarmii din judeţul Hunedoara pentru modul în care şi-au îndeplinit atribuţiile într-o perioadă deloc uşoară şi îi încurajez să acţioneze cu acelaşi profesionalism şi în anul următor”, a precizat colonel dr. Robert Iulian Vîţă, adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române. ”Vă felicit pentru integritatea de care dați dovadă, pentru responsabilitate și profesionalism. Am convingerea că veți fi și în continuare colaboratorii de nădejde ai cetățenilor și vă asigur de tot sprijinul meu în activitatea dumneavoastră. Succesul obținut este cu atât mai de apreciat cu cât au fost obținut cu aceleași resurse materiale și umane”, a afirmat Sorin Vasilescu, prefectul județului Hunedoara. Și vicepreședintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Dorin Gligor, prezent la eveniment le-a adresat o serie de aprecieri pozitive jandarmilor: „Anul 2014 a fost unul plin de evenimente şi trebuie precizat că v-aţi făcut datoria cu cele mai bune calificative şi aţi asigurat ordinea publică la toate manifestările importante desfăşurate pe teritoriu judeţului. Vă respectăm pentru rolul misiunii pe care o aveţi faţă de România şi de cetăţenii săi”.

Câteva dintre intervențiile din anul 2014

În cursul anului 2014, jandarmii hunedoreni au participat la mii de misiuni având obiective diverse. Așadar, angajații IJJ Hunedoara au participat în anul trecut la peste 2600 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia manifestațiilor de protest, sportive, cultural-artistice, religioase și comemorative, numărul acestora fiind aproape dublu faţă de cele executate în anul precedent. De asemenea, au intervenit în 197 de acțiuni de salvare și evacuare a persoanelor din zona montană, aplanarea unor conflicte, constatarea unor fapte ilegale etc.. Jandarmii hunedoreni au mai participat și la intervenții comune cu polițiștii în 3.100 misiuni riscante pentru combaterea criminalității. Totodată s-a înregistrat o scăderea în medie cu 10 la sută în fiecare lună a infracționalității stradale în zonele unităților de învățământ, datorită supravegherii asigurate de patrulele de jandarmi. Activitățile jandarmilor nu se limitează doar la cele enumerate mai sus ci cuprind o serie de alte intervenții desfășurate pe parcursul anului trecut. (Natalia Bumbac)                                                                                      

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Prins de polițiști pe când se chinuia să spargă dozatorul cu lapte

După ce un tânăr din Uricani a spart chiar chioșcul alimentar al pușcăriei în care era închis, un alt adolescent din...

Bani, droguri și carduri găsite la rețeaua specializată în infracțiuni informatice

      Aproximativ 30.000 de lei, 200 de carduri blank, dispozitive artizanale, circuite și componente electronice, precum și o cultură...

Monede dacice din aur și argint, braconate din Sarmizegetusa Regia, recuperate din străinătate

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, procurorii din cadrul Parchetului de pe...

Închide