Iuliu Winkler vrea încã un mandat de europarlamentar

05 iuliu winkler (16)Volodia Macovei

Hunedoreanul Iuliu Winkler (foto), deputat în Parlamentul European, s-a înscris oficial pe lista de candidaţi ai UDMR pentru alegerile europarlamentare, în perspectiva obţinerii unui nou mandat.
Conform celor declarate de secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, sâmbătă a expirat termenul limită până la care au putut fi depuse dosarele de candidatură la alegerile europarlamentare din luna mai. Între cei şase candidaţi înscrişi se află şi europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler. Ceilalţi candidaţi înscrişi pe listă sunt Sógor Csaba, actual eurodeputat, Vincze Loránt, secretar pentru relaţii internaţionale al UDMR, Eckstein-Kovács Péter, vicepreşedinte al Cercului Liberal, fost senator şi consilier prezidenţial, respectiv Hegedüs Csilla, secretar general adjunct pentru cultură, candidat al Organizaţiei de Femei din UDMR, şi Antal Lóránt, candidatul Conferinţei Tinerilor Maghiari din România.
„Comisia a verificat documentele candidaţilor şi a constatat că sunt corespunzătoare din punct de vedere formal şi îndeplinesc criteriile stabilite. Potrivit calendarului stabilit, în cursul săptămânii viitoare, vor fi analizate eventualele contestaţii şi vor avea loc consultări cu organizaţiile teritoriale, cu platformele politice, cu organizaţia de femei şi cu cea de tineret pentru completarea listei electorale a Uniunii, care va cuprinde, în final, 32 de candidaţi. Va urma o şedinţă a Consiliul Permanent al Uniunii, pentru a stabili ordinea candidaţilor pe lista electorală, iar forma finală a listei va fi confirmată de CRU pe 1 martie”, a declarat Kovacs Peter.
Hunedoreanul Iuliu Winkler a devenit membru al Parlamentului European în decembrie 2007. Este membru în Comisia pentru Comerţ Internaţional şi membru supleant în Comisia pentru Dezvoltare Regională şi a făcut parte din Comisia specială pentru criza economică, financiară şi socială a Parlamentului European care a funcţionat între anii 2009 şi 2011.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare