Iuliu Winkler: UDMR va adopta o viziune despre modernizarea țării

Adriana Năstase

Congresul UDMR, care se va des­fă­șura la Sângeorgiu de Mureș în 17 sep­tembrie, va adopta o viziune despre dez­voltarea și modernizarea țării pe termen mediu și lung, a declarat europar­la­mentarul Iuliu Winkler (foto), președintele organizației jude­țene Hunedoara a UDMR, ieri, la Deva, într-o conferință de presă.

Zilele Maghiare
Deputatul european a arătat că Uniu­nea se află într-o perioadă de activitate intensă, lucrându-se la modificarea sta­tutului, dar și la o strategie care va re­prezenta viziunea UDMR cu privire la provocările demo­gra­fice, la relaxarea economiei, dar și la tran­ziția verde și digitală, absorbția fondurilor europene, la agricultură, la dezvoltarea regională etc.
„Congresul nostru din 17 septembrie care este unul ne-electoral va reuni 846 de delegați, reprezentând organizațiile teri­to­riale. Împreună cu invitații, vom fi în jur de 1.000 de participanți. Este un congres în care vom discuta modificările menite să actualizeze Statutul UDMR, dar vom dez­bate și propunerile pentru noua viziune referitoare la modernizarea și dezvoltarea țării, a Transilvaniei, a comunității noastre. Săptămâna aceasta, ne vom întâlni la Cluj, în cadrul Consiliului Economic al UDMR pe care îl coordonez, pentru a finaliza docu­men­tul cu care ne vom prezenta în fața con­gresului. În pregătirea congresului, tot în această săptămână, ne vom întâlni în ca­drul Consiliului Reprezentanților Unionali”, a informat Winkler. El a precizat că or­ga­ni­zația județeană Hunedoara a UDMR și-a desemnat deja cei 14 delegați care vor participa la congres, dintre aceștia 3 fiind reprezentanți ai organizației de tineret, iar două ale celei de femei.
În aceeași conferință de presă, Iuliu Winkler a mai amintit faptul că, în această perioadă, la nivelul filialei județene a UDMR se lucrează intens la organizarea Zilelor Maghiare din județul Hunedoara, care se vor desfășura în perioada 18-26 sep­tem­brie. „În această toamnă, vom organiza Zilele Maghiare în format fizic, în toate lo­ca­litățile din județ unde trăiesc comuni­tă­țile noastre. Le mulțumim primăriilor din Deva, Hunedoara, Petroșani și Lupeni pentru sprijinul pe care ni-l acordă pentru realizarea activităților. În acest an, invitații speciali ai Zilelor Maghiare vor fi Liceul Te­o­retic ”Téglás Gábor” și Fundația Sfântul Francisc, ambele din Deva. Ca întotdeauna, îi așteptăm pe toți hunedorenii să participe la manifestările din cadrul Zilelor Ma­ghiare”, a mai spus liderul UDMR Hunedoara.

2 comentarii la „Iuliu Winkler: UDMR va adopta o viziune despre modernizarea țării

 • 31 august 2021 la 5:17
  Permalink

  Fantastic.
  Nu ai făcut nimic pana acum și te ai trezit!
  Ba da ai făcut!L ai sabotat pe bende sa nu ajungă primar!

 • 31 august 2021 la 10:10
  Permalink

  Susțineți pensiile speciale?!
  Nu v ar ajuta cel de sus!
  Nu va e Rușine?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.