Iuliu Winkler: Nu semnez scrisoarea către britanici, ei au decis să iasă din UE

14 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Peste 100 de eurodeputaţi au semnat până acum o scrisoare către cetăţenii britanici, prin care aceştia sunt îndemnaţi să-şi reconsidere decizia cu privire la ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană. În scrisoare, parlamentarii europeni îşi exprimă îngrijorarea tot mai pronunţată faţă de „un dezastru (în desfăşurare) al Brexit-ului care va dăuna atât Marii Britanii, cât şi Europei”.

„Suntem reticenţi în a interveni în politica dumneavoastră internă, dar nu putem să nu observăm că sondajele de opinie arată un număr tot mai mare de votanţi care vor o ocazie să reconsidere decizia cu privire la Brexit”, se arată în scrisoarea europarlamentarilor. „Orice decizie britanică de a rămâne în UE ar fi salutată călduros de noi”, spun deputaţii europeni, care laudă «impactul enorm» pe care politicienii şi cetăţenii britanici l-au avut asupra proiectului european.
În scrisoare, eurodeputaţii îi îndeamnă pe cetăţenii britanici să reconsidere, «în interesul viitoarei generaţii de tineri», decizia cu privire la Brexit şi se angajează, în acest caz, să «lucreze» împreună cu aceştia «pentru reformarea şi îmbunătăţirea Uniunii Europene».
Iuliu Winkler, europarlamentar UDMR din judeţul nostru, a declarat că nu va semna această scrisoare.” Poporul britanic a decis, acesta şi-a spus voinţa. Iar poporul este suveran. Nu se poate să mai fie făcut un referendum pentru a vedea dacă se doreşte sau nu ieşirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii. Cel mult se va acorda o prelungire de trei luni până la ieşirea britanicilor din UE”, a spus Iuliu Winkler (foto) pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. (A.Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cine îşi face bagajele la Consiliul Judeţean?

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, a declarat că noua organigramă a instituţiei va fi trimisă Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor...

Un fotbalist din Petrila, convocat la naţională

Încă un fotbalist junior din judeţul Hunedoara a fost convocat la echipa naţională în urma prestaţiilor foarte bune.

Cupa Iernii la minifotbal

Baza Sportivă Realsport din Deva a găzduit, la finalul săptămânii trecute, întrecerile unei noi ediţii din cadrul tradiţionalei competiţii de...

Închide