Iuliu Winkler: „Incompetenţa şi hoţia au dus la dezastrul de la CEH”

Natalia Bumbac 05-iuliu-winkler-5

Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler (foto) şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la situaţia în care se află Complexul Energetic Hunedoara (CEH) într-o conferinţă de presă susţinută ieri, la Deva. Acesta a arătat că o posibilă intrare în insolvenţă a complexului ar putea duce la o relansare a domeniului producţiei de energie din judeţ, cu condiţia de a fi respectate criteriile de eficienţă economică. În plus, europarlamentarul a pus punctul pe „I”, atunci când a spus cu subiect şi predicat care sunt cauzele care au dus la dezastrul în care se află CEH, fiind lucruri spuse în premieră de către un politician, mai ales de talia sa.
„DNA ar putea stabili răspunderi”
„CEH a ajuns în situaţia de a acumula pierderi de 1,2 miliarde de lei în trei ani de la înfiinţare. Cauzele care au dus la acest dezastru sunt multiple, însă printre acestea se numără incompetenţa şi hoţia. Există şi o căpuşeală despre care s-a tot vorbit. Ştiu că DNA a avut nişte acţiuni, a ridicat nişte documente şi poate va stabili nişte răspunderi acolo”, a afirmat Iuliu Winkler.
Acesta a afirmat că sprijină iniţiativa actualului ministru al Energiei, de trimitere în insolvenţă a CEH, lucru care ar putea fi favorabil societăţii. „Sprijin iniţiativa ministrului Energiei pe care-l cunosc. Acest nod gordian trebuie tăiat. O decizie trebuia luată de mai mult timp. Important este ca această decizie să nu derapeze. Insolvenţa ar duce la tăierea a ceea ce este bolnav şi la salvarea a ceea ce este viabil şi poate fi pus în funcţiune. Cred că în condiţii de eficienţă economică se poate vorbi şi despre viitorul termocentralelor Mintia şi Paroşeni, dar şi a mineritului din Valea Jiului. Este o posibilitate pentru CEH, dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă în alte state europene, unde energia pe bază de cărbune are viitor, dar care totuşi nu este unul sigur”, a explicat europarlamentarul hunedorean. Trebuie menţionat că astăzi  la Tribunalul Hunedoara se vor judeca solicitările CEH, dar şi a creditorilor de intrare în insolvenţă a complexului.

6 comentarii la „Iuliu Winkler: „Incompetenţa şi hoţia au dus la dezastrul de la CEH”

 • 7 ianuarie 2016 la 2:17
  Permalink

  Cer demisia urgenta a lui Iuliu Winkler pt faptul ca sprijina decaderea si distrugerea economiei romanesti.
  in fond ce cauta acest dubios maghiar ,euro parlamentar roman?el e mana in mana cu UE in distrugerea economiei Romanesti stat cat a Mai ramas ea in picioare de 4- 5 % fata de ce am abut noi inainte de 1989.cer scaderea salariilor si pensiile tuturor europarlamentariilor

 • 7 ianuarie 2016 la 11:51
  Permalink

  Munceste de acasa!
  Cautam colaboratori intr-un proiect ce vizeaza piata interna si internationala de carte, cu beneficii pentru toti participantii. Plata castigurilor realizate se face prin contract de comision asigurat din prima zi. Trainingul este gratuit si de scurta durata. Activitatea nu necesita deplasare, puteti aloca 2-3 ore sau mai multe din timpul dumneavoastra, aveti nevoie de PC si cunostinte elementare de lucru cu documente word si pdf, navigare pe internet. Pentru informatii trimiteti e-mail cu subiectul INFO sau PROIECT la adresa [email protected]

 • 8 ianuarie 2016 la 10:44
  Permalink

  Asa tovarasi , cereti capete, cereti demisii, mereti la Bucuresti cu tarnacopu’, ca asta stiti.
  Da’ nu ar fi mai bine sa mai munciti si voi ceva , pana pe la 62-65 de ani si sa nu va pensionati la 45, ca nu sunteti lehuze.
  Bai , Tara nu e obligata sa va plateasca voua taxa de protectie.
  Data trecuta eram mai copilandru, dar sa va mai prin io acum prin Bucuresti, ca va ia mama dr… cului.
  Din cauza voastra, a lui Cosma si a lui Iliescu e Romania asa cum e, capete patrate.
  Postiti acum.

 • 8 ianuarie 2016 la 21:23
  Permalink

  Cu ce distruge Winkler economia ? De ce este dubios ma rog ? Ar trebui sa mai si gandim putin nu sa vorbim de-anproasta doar ca sa ne aflam in treaba.

 • 10 ianuarie 2016 la 0:14
  Permalink

  Dl. Winkler , daca ar fo om obisnuit poate ca ar avea dreptate, dara ca membru al unei „asociatii” (nu partid) ce a sustinut toate scursurile din toate guvernele, fara a avea doctrina, fara a avea un program propriu, aceasta UDMR a girat toate hotiile de 25 de ani, deci mai usor cu acuzele. Daca dl Winkler ar avea ceva de spus, il invitam sa-si spuna parerea vis a vis de dl. Attila (Drujba Carpatilor), si sa lase industria hunedoreana pentru care UDMR nu a miscat un deget. La demagogie ieftina e pacat sa invete UDMR ul pristiile national dambovitene.
  Inca o data, nu vreau sa intru in nici o polemica , nici macar cu dl. Winkler (nu sunt de acord cu a-i cere demisia, nu-s mai brejze nevestele de fosti lideri de partid si actorasi ieftini), dara parca un partid ca UDMR nu prea se cade sa critice ciobul oalele sparte.

 • 10 ianuarie 2016 la 10:51
  Permalink

  Vai, domnule…Iancu ar fi extraordinar de multe de spus in legatura cu afirmatiile facute. De la bun inceput mentionez ca Iuliu Winkler ca persoana nu imi este deloc simpatic, absolut de loc. Ba chiar imi este profund antipatic dar nu pentru ca este maghiar si este udemerist. Cu toate acestea are dreptul ca oricare cetatean sa isi exprime opiniile in toate problemele ivite in spatiul public. Daca are sau nu opinii pertinente este o alta discutie. Si de ce nu sunt pertinente este tot o alta, a treia, discutie. Domnul Winkler, ziceti dumneavoastra, sa nu vorbeasca pentru ca este udemerist ? Domnul Winkler nu are dreptate deoarece este udemerist sau ca la CEH, de-a lungul anilor, nu a fost hotie si incompetenta ? Poate nu are dar trebuie combatut cu argumente pertinente nu cu afirmatia ca si Verestoy Attila a furat. Si acesta daca a furat trebuie judecat si pedepsit ca oricare alt vinovat de astfel de fapte. Ce legatura are situatia de la CEH cu faptul ca UDMR nu este partid dar functioneaza ca un partid ? De ce institutiile abilitate ale statului nu il aduc pe un alt fagas ? Ce ar fi putut face cu exclusivitate UDMR pentru industria hunedoreana si nu a facut ? Scursurile care au ajuns la guvernare au ajuns exclusiv prin sustinerea UDMR-ului ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.