„Iubita” de pe Facebook l-a ţepuit de 18.000 de euro

20 februarie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Nenumăratele campanii ale poliţiştilor şi exemplele de persoane păgubite mediatizate permanent nu l-au convins pe un bărbat de 52 de ani, din Petroşani, că ar putea victima unei escrocherii amoroase. Toate indiciile arătau acest lucru, dar bărbatul le-a ignorat şi s-a ales cu o pagubă de peste 18.000 de euro.
Bărbatul a cunoscut o „femeie“ pe Facebook, a conversat o bună perioadă cu ea şi s-a gândit că şi-a găsit sufletul pereche. Nu s-a întâlnit niciodată faţă în faţă cu presupusa iubită, dar acest lucru nu l-a oprit în a-i trimite bani. Aşa se face că în cursul lunii septembrie 2018, iubita din spaţiul virtual i-a spus că vrea să se căsătorească cu el, dar nu numai atât. L-a convins că-l va îmbogăţi, că îi va da trei milioane de dolari, dar are nevoie de un mic sprijin pentru a intra în posesia averii. Bărbatul amorezat a crezut orbeşte totul, până la ultimul cuvânt.
„Sub pretextul că femeia din spatele profilului reţelei de socializare îi va trimite o sumă mare de bani (3.000.000 dolari) „să aibă grijă de ei până va veni ea în ţară“, aceasta i-a cerut petroşăneanului diferite sume de bani, motivând că suma de bani promisă este blocată într-un cont în Indonezia şi trebuie să plătească pentru a o debloca”, a precizat Carla Strujan, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Omul a trimis în contul indicat de „iubită“ mai multe sume de bani, în diferite tranşe (în valoare totală de 17.000 euro şi aproximativ 2.000 de dolari), în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019. După ce l-a jecmănit, „iubita“ a dispărut la fel de repede cum a apărut pe reţeaua de socializare. Bărbatul a realizat în cele din urmă că a fost escrocat şi le-a cerut ajutor poliţiştilor. Astfel, criminaliştii din Petroşani au demarat cercetări pentru a identifica escrocul şi au întocmit un dosar penal pentru înşelăciune. Şansele ca bărbatul îndrăgostit să-şi recupereze paguba sunt infime. Mai mult, la finalul anchetei ar putea avea surpriza să constate că s-a îndrăgostit nebuneşte de vreun individ aflat printr-o puşcărie şi nicidecum de vreo femeie.
Un caz similar s-a petrecut şi la Petrila, în noiembrie anul trecut, când o femeie de 68 de ani a cunoscut tot pe Facebook un „bărbat“ de care s-a amorezat. Escrocul a lăsat-o fără 10.000 de euro.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Nicu spune:

    Sigur o sa faca Politia Petrosani arestari prin Nigeria :)))

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cine joacă finala la Cupa Big FM a liceelor

Ieri s-au desfăşurat partidele din semifinalele ediţiei a X-a a Cupei Big FM a liceelor la fotbal în sală.

Cupa Masibo, ediţia a X-a, la karate WKF

Peste 600 de sportivi de la 32 de cluburi din ţară şi străinătate au fost prezenţi la ediţia a X-a,...

Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar – etapa judeţeană la baschet

Inspectoratul şcolar al judeţului Hunedoara, în colaborare cu DJST Hunedoara, a organizat întrecerile etapei judeţene din cadrul ONSS la baschet,...

Închide