Îţi poţi plăti amenda, muncind în folosul comunităţii

Cristina Ghenea

Locuitorii municipiului Hunedoara care au încasat amenzi, dar n-au bani să le plătească, pot munci în folosul comunităţii, ca să se achite de datorii. Iar locurile în care pot presta această muncă sunt supuse, luna aceasta, dezbaterii publice, aşa că persoanele interesate pot veni cu propuneri şi opinii, pentru modificarea actului normativ ce vizează aceste activităţi.

Se munceşte între trei şi opt ore pe zi  

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara aşteaptă recomandări în ceea ce priveşte stabilirea domeniilor serviciilor publice şi a locurilor în care persoanele care au amenzi neachitate vor putea presta activităţi în folosul comunităţii. Potrivit proiectului de hotărâre respectiv, aceste activităţi ar trebui executate în cadrul Direcţiei Tehnice din municipiu, şi să vizeze întreţinerea căilor publice şi a mobilierului urban, dar şi a scuarurilor, a locurilor de joacă şi a zonelor verzi din localitate. Sancţiunea poate fi aplicată pe o durată cuprinsă între 50 şi 300 de ore, împărţite în maximum trei ore pe zi, în zilele lucrătoare, şi în şase-opt ore pe zi, în weekend. Această modalitate de achitare a amenzilor poate fi aplicată şi în cazul minorilor cu vârste de cel puţin 16 ani.

Doar cu mandat emis de instanţă

Totuşi, executarea sancţiunii contravenţionale a prestării unei activităţi nu poate fi făcută decât printr-o decizie a instanţelor de judecată. Potrivit primarului Viorel Arion, cei care doresc să vină cu propuneri cu privire la acest proiect au la dispoziţie 30 de zile să se adreseze primăriei, fie accesând site-ul instituţiei, fie adresându-se Centrului de Informare pentru Cetăţeni şi Relaţii Publice, din fosta clădire BRD. După expirarea celor 30 de zile, adică în cursul lunii decembrie, proiectul urmează să fie propus spre aprobare în Consiliul Local.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare