Italian de 77 de ani trimis să-şi execute pedeapsa în închisoare

Maximilian Gânju

Justiţia italiană n-a fost deloc îngăduitoare cu un cetăţean italian de 77 de ani, stabilit în Hunedoara, şi l-a obligat să execute pe­deap­sa de peste cinci ani de puşcărie la care a fost condamnat pentru cumul de infracţiuni. Autorităţile judiciare din Italia au cerut ex­tră­darea compatriotului lor.

Le-a folosit nelegal
Septuagenarul a fost reţinut de poliţiştii hu­ne­doreni la începutul acestei luni în mu­ni­cipiul Hunedoara, locul unde se stabilise de ceva vre­me. Era căutat la nivel internaţional de auto­rităţile din ţara sa pentru infracţiuni con­tra proprietăţii, fraudă şi falsificare de do­cu­mente oficiale. Potrivit anchetatorilor din Italia, Vittorino Piazza, de 77 de ani, a primit sau cum­părat două cecuri pe care le-a folosit în mod nelegal, fiind pierdute de adevăratul pro­prietar şi a falsificat un card italian, cu aju­torul căruia a cumpărat bunuri şi a efec­tuat ope­ra­ţiuni financiare, iar apoi a declarat în mod fals autorităţilor că a pierdut cardul respectiv.

A fost de acord să fie extrădat
„Persoana solicitată a fost condamnată la pe­depsele de 3 ani si 2 luni şi, respectiv 2 ani şi 2 luni închisoare pentru infracţiuni pre­văzute de art. 483, 497 bis, 640 şi 648 din codul penal italian, respectiv prin sentinţa pe­nală din data de 14.03.2017, definitivă la data de 30.01.2019 a Curţii de Apel din Veneţia, şi res­pec­tiv prin sentinţa penală a Tri­bunalului Por­denone din 26.04.2018, definitivă în 11.12.2020, pedepse contopite la data de 18.01.2021 în pedeapsa rezul­tantă de 5 ani şi 4 luni închisoare pentru care s-a emis ordinul de executare a pedepsei”, se arată în dosar. Italianul a achiziţionat cu un card de identitate emis de Primăria din Va­lenza pe numele cetă­ţeanului Borghese D., dar cu poza sa. S-a dus în oraşele Udine, Milano, Calenzano, Cuneo, San Donato Mila­nese, şi Torino, unde folosit cardul de iden­titate şi a pus semnături false, încercând ast­fel să obţină finanţări în scopul achiziţionării de bunuri. Într-una din situaţii a reuşit să în­cheie un contract de închiriere pentru un sti­vuitor fără a achita chiria lunară şi însuşindu-şi astfel bunul şi fără a mai fi de găsit. El a cumpărat şi panouri metalice în va­loare de 6.700.000 de euro. Italianul a comis şi alte infracţiuni cu file cec şi a fost de acord să fie trimis în Italia, pentru a-şi executa pe­deapsa. Curtea de Apel Alba Iulia a emis un mandat de arestare pe numele italianului pe o durată de 30 de zile în vederea predării către auto­ri­tăţile judiciare din Italia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.