Actualitate

Îşi construieşte vilã pe banii statului

02 vila

Nicolle Ebner

 Un singur devean s-a înscris în programul naţional privind „Sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală”, prin intermediul căruia, statul  alocă subvenţii de 20 la sută din valoarea creditului ipotecar contractat de tineri, pentru construirea de locuinţe.

Ordonanţă din 2006, funcţională abia în 2009
În anul 2006, Guvernul Tăriceanu a aprobat, prin Ordonanţă de Urgenţă, Programul naţional privind „Sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală”. Scopul actului normativ era de a impulsiona construcţia de locuinţe, prin subvenţionarea de către stat a 20 la sută din valoarea creditului ipotecar contractat de tineri, în vederea construirii unei case noi. Subvenţia se acordă, o singură dată, în limita a maximum 81 mp suprafaţă construită şi în limita prevederilor bugetare anuale. Sprijinul financiar se acordă la finalizarea şi predarea locuinţelor către beneficiari, limita subvenţiei stabilindu-se în funcţie de evoluţia preţurilor la construcţii. Subvenţiile sunt stabilite pe baza propunerilor consiliilor locale, care au sarcina de a lua în evidenţă şi de a analiza persoanele care pot beneficia de subvenţie.

Dintr-un foc, economie de 20.000 de euro
Adrian Bodrean, din Deva, s-a înscris în program, când nimeni nu se mai aştepta. „Este singurul solicitant de subvenţie de la stat şi a obţinut avizul Consiliului Local Deva, deoarece a avut toate actele necesare şi a întrunit condiţiile cerute de lege. Până şi programul de desfăşurare a lucrărilor la viitoarea casă le-a ataşat la dosar. Cu avizul primăriei, solicitantul are termen  trei luni să dovedească faptul că a obţinut credit de la bancă. În momentul în care face dovada creditului, noi înaintăm dosarul la Bucureşti, pentru a fi prins în bugetul de cheltuieli pe anul viitor, deoarece subvenţia se alocă la sfârşitul lucrărilor”, a declarat Daniela Muntian, şef Birou Fond Locativ – Primăria Deva. Tânărul devean îşi face o vilă cu etaj, în valoare de cinci miliarde de lei vechi, iar valoarea maximă a subvenţiei pe care o poate obţine este de 20.000 de euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura