Irina Begu a ratat finala de la Cleveland dar are șanse la US Open

Irina Begu (foto) a evoluat duminică în cea de-a opta finală a carierei, dar nu a reușit să își treacă în palmares al cincilea titlu.Ea s-a mai impus la Tashkent, Seoul, Floria­no­polis și București. E prima finală din iulie 2017 încoace. Atunci, o învingea pe Julia Goerges și câștiga pe zgura dulce de acasă, de la arenele BNR dar acum Irina Begu a pierdut finala de la Cleveland.
Finala a mers cap la cap în primele 5 game-uri, când jucătoarea din Estonia a reușit primul break, la 3-2. Primul set a fost decis în cele din urmă la tie-break, în fa­voarea lui Kontaveit: 7(5)-6. A fost primul set pierdut de sportiva noastră la turneul din SUA, fructificând în prima parte doar una dintre cele 5 mingi de break.
Begu a pierdut un game pe propriul serviciu mult mai devreme în setul secund, la 1-1. Au urmat game-uri câștigate de ambele părți. Nici un break până la final, iar Kontaveit s-a impus cu 6-4.
După acest turneu, Irina Begu a urcat 8 poziții în clasamentul WTA, până pe locul 66 și va încasa un cec în valoare de 16.398 de dolari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.