Ioan Petru Şelaru, condamnat pentru omor, a cerut să fie eliberat din puşcărie

Hunedoreanul Ioan Petru Şelaru (foto), condamnat la 17 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, a cerut în instanţă liberarea condiţionată. Bărbatul a ajuns în puşcărie în anul 2006.
Cererea lui Şelaru s-a judecat în fond la Judecătoria Deva, fiind admisă în parte. Totodată, instanţa a stabilit termen pentru reînnoirea cererii la data de 28 februarie 2018. Decizia judecătoriei nu a fost definitivă şi a fost contestată de Şelaru. Dosarul a avut ieri termen de judecată la Tribunalul Hunedoara. Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, Ildiko Glăman, s-a stabilit un nou termen pentru 22 ianuarie pentru citarea numitului Vili Rupa. Hotărârea pe care o va da Tribunalul Hunedoara la cererea lui Şelaru va fi definitivă.
Între Vili Rupa şi Şelaru există o legătură mai veche, cel de-al doilea fiind martor într-un dosar în care a fost judecat Rupa pentru lovituri cauzatoare de moarte, acuzaţie de care a fost achitat. Mai mult de atât, Vili Rupa ne-a declarat că îi este frică pentru viaţa sa, deoarece Şelaru l-a ameninţat. În consecinţă, a depus şi el un înscris în care descrie aceste lucruri la dosarul de liberare condiţionată a lui Şelaru.
Ioan Petru Şelaru este acuzat că pe 4 decembrie 2001, a omorât în bătaie un bărbat de 46 de ani din municipiul Hunedoara, după ce l-a lovit cu pumnii şi picioarele în zona toracelui. Acesta a fost judecat în lipsă, deoarece imediat după săvârşirea faptei, a fugit din ţară. În 2006, a fost prins de poliţiştii din Spania şi extrădat în România, pentru executarea pedepsei. (N. Bumbac)

One thought on “Ioan Petru Şelaru, condamnat pentru omor, a cerut să fie eliberat din puşcărie

  • 10 ianuarie 2018 la 16:50
    Legătură permanentă

    Stati linistiti, psd de cand au venit la putere doar la legile justitiei lucreaza, infractorii, hotii, coruptii si cu ocazia asta si criminalii vor fi lasati sa scape, sau se vor alege cu pedepse blande. Votati prosteste psd sau plecati din tara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.