Ioan Demeter a devenit Cetăţean de Onoare al Devei

2 iulie 2017 | 3 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Scandal în Consiliul Local Deva, vineri, la votarea proiectului de acordare al titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului medicului Ioan Demeter (foto), directorul medical al spitalului judeţean şi, în acelaşi timp, consilier local.
Ce s-a întâmplat? Când să se voteze propunerea primarului Devei de acordare a titlului de onoare lui Ioan Demeter, medicul se ridică în picioare şi anunţă că nu mai vrea să se treacă la vot. Motivul? „Am aflat în urmă cu două minute că şi aici politicul afectează prea mult viaţa noastră de zi cu zi. Şi asta, din păcate, ne aruncă într-o groapă de unde cu greu putem ieşi. Ziua de astăzi trebuia să fie deosebită pentru mine şi pentru toţi cei care cred în mine. Am înţeles că toţi colegii mei din spital care sunt prezenţi aici au pregătit o diplomă cu semnăturile lor. Aceasta reprezintă adevăratul titlu de onoare. Şi, acum, ca să nu mai ajungeţi la vot, domnilor care aţi pregătit din informaţiile mele, un contra vot, mă mulţumesc cu această diplomă de onoare venită din partea colegilor de serviciu care ştiu să aprecieze dăruirea unui om, a unui medic cu o activitate de 35 de ani pentru spitalul din Deva“, le-a spus consilierilor locali dr. Ioan Demeter. Acesta a continuat. „Am aflat că liberalii au mandat sa voteze împotriva atribuirii titlului de cetăţean de onoare pentru mine. Fostul manager al spitalului, dr. Seviciu, a venit, de fapt, cu propunerea respectivă“, a adăugat Ioan Demeter.
În aceste condiţii, ceea ce ar fi trebuit să fie un moment încărcat de emoţie s-a transformat într-o răfuială politică. Dar, nu mai miră pe nimeni acest lucru. Consilierul local Ioan David a spus că „cine vrea să voteze împotrivă este dreptul lui. Dacă cineva este obligat de şeful de partid să voteze altfel decât îi dictează conştiinţa, să îi fie ruşine şi pe viitor să nu mai candideze“.
Totuşi, în final, proiectul de hotărâre prin care lui Ioan Demeter i s-a acordat titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Deva trecut la vot, cu 11 voturi „pentru“. Potrivit declaraţiilor viceprimarului Răzvan Mareş, preşedintele PSRO Hunedoara, trei aleşi locali ai acestui partid nu au votat, considerând că Ioan Demeter se află în stare de incompatibilitate, pentru că este consilier local. Liberalii au votat împotrivă, conform solicitării conducerii de partid. Şi, uite aşa, din nou, au reuşit politicienii să se facă de ruşine.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. victor spune:

    s-A UMPLUT DE RAHAT, ASA CUM II STA BINE UNUIA CA EL!!!

  2. viorica spune:

    Doamne,Doamne unde duce paranoia unui nesatul!

  3. ADEH-AȘDE spune:

    Fantastic! Nu pot sa cred!!

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Noi consilieri locali votaţi în funcţii

Doi consilieri, ambii liberali, unul la Consiliul Local Deva şi celălalt la Consiliul Judeţean, şi-au intrat în pâine de vineri.

O nouă înfruntare Jiul – Dinamo se va juca după 20 de ani

La începutul lunii august, iubitorii fotbalului din Petroşani vor avea ocazia să urmărească o nouă întâlnire dintre Jiul şi Dinamo...

Două trupe de minifotbal hunedorene, calificate la turneul final

Campioana Hunedoarei, MFC Corvinul Hunedoara şi campioana Devei, Sporting Brad, au obţinut biletele pentru turneul final al campionatului naţional de...

Închide