Sport

Ioan Andone și Bogdan Apostu, ofertați pentru postul de președinte al noului Corvinul! Ce se întâmplă cu stadionul din Hunedoara și unde ar putea evolua echipa din noul sezon

15 mai 2024 e data scrisă cu roșu în istoria Corvinului! Contrar tuturor pro­nos­ticurilor, gruparea hune­do­reană câștiga Cupa României, din postura de echipă din Liga 2, trecând în sferturi de CFR Cluj (4-0), în se­mi­finală de FC Voluntari (3-1) și în marea finală, la Sibiu, de SC Oțelul Galați, cu 5-4, după lovi­tu­rile de departajare, informează Prosport.

Nostalgici
A fost primul trofeu din istoria for­ma­ției înființată în anul 1921, pentru care au jucat fotbaliști precum Mircea Lu­cescu, Michael Klein, Florea Dumi­trache, Ioan Andone, Mircea Rednic, Dorin Mateuț sau Romulus Gabor.
Pe 14 mai 2025, nostalgici, hune­do­renii au urmărit pe viu ultimul act al Cupei din acest an. Sub privirile an­trenorului Florin Maxim, dar și ale pri­marului Hunedoarei, Dan Bobouțanu sau ale lui Bogdan Apostu, CFR Cluj a bătut-o cu 3-2 pe AFC Hermannstadt, la Arad, și a de­venit noua deținătoare a trofeului care în urmă cu un ajungea la Castel, pentru o sărbătoare cum nu s-a mai văzut în oraș, printre suporterii ”alb-albaștri”.
Câștigând Cupa, Corvinul a jucat și în preliminariile Europa League, trecând cu 4-2 de maghiarii de la Paksi și pierzând (0-1) cu croații de la Rijeka. Hunedorenii au retrogradat în Confe­rence League, unde nu au avut nici o șansă cu kazahii de la Astana (1-8, la ge­neral). Aventura euro­peană a ”cor­bilor” s-a încheiat pe 14 au­gust, când ediția 2024-2025 a ligii se­cun­de înce­puse deja și clubul nu și-a mai putut schimba forma juridică. Pe cale de con­secință, clubul nu a avut drept de pro­movare în sezonul pe care l-a și în­che­iat în afara play-offului, dar pe un loc 7 la general, cu 44 de puncte strânse.

Ioan Andone a refuzat-o politicos pe Corvinul. Lui Bogdan Apostu i s-a propus pos­tul de președinte, dar încă n-a răspuns
La startul ediției 2025-2026 a Ligii 2 se va prezenta Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921, care va ce­siona lotul în campionat și activitatea de la CS Corvinul 1921 Hunedoara.
De această dată, clubul va avea și par­tea privată, respectiv societatea subor­do­nată primăriei, Ecoserv SRL Hune­doa­ra, astfel că va avea drept de promovare în prima ligă.
Iar conducerea orașului caută un pre­șe­dinte pentru această grupare ce ar trebui să atace promovarea și primele pro­puneri au și fost făcute. ”Nu vă as­cund faptul că l-am contactat pe dom­nul Ioan Andone pentru a-i propune funcția de președinte al noului club. Din păcate, dânsul ne-a refuzat. A făcut-o în cel mai politicos mod posibil, ne-a spus că nu poate să conducă clubul de la București. Domnul Andone ține foar­te mult la Corvinul și ar vrea să i se dedice trup și suflet, doar că are o viață la București și-l înțelegem perfect.
I-am făcut apoi aceeași ofertă lui Bogdan Apostu, cel care ne-a ajutat și ne ajută enorm la partea de formare a lotului, dar încă nu am primit un răs­puns final de la el.
E clar că vrem să facem lucrurile cât mai rapid și profesionist. Chiar în aceste zile voi avea discuții cu Florin Maxim des­pre lotul de jucători. Din câte mi-a spus deja, ar dori să țină cel puțin nouă fot­ba­liști din vechiul lot, titularii și mai adău­găm alți șase-șapte, care, la rândul lor, ar putea intra oricând în primul 11”, ne-a declarat Dan Bobou­țanu, primarul ora­șu­lui Hunedoara, care – practic – conduce destinele Corvi­nului, avându-l de 4 ani ca partener pe agentul Bogdan Apostu.
Sorin Cimpoca este actualul pre­șe­dinte al Corvinului. Cu el s-a promovat în Liga 2, însă imediat după aceea a fost numit Dan Colesniuc. Ulterior, după un se­zon, cu Colesniuc ieșit la pensie, Cim­poca a fost readus în funcție.

Blochează politicul construcția noului stadion de la Hunedoara? Corvinul vrea să joace la Deva
În altă de ordine de idei, proiectul nou­lui stadion al Hunedoarei este într-un mo­ment de cumpănă. Instabilitatea de pe scena politică nu îi ajută pe hunedoreni, care – totuși – se gândesc ca din sezonul următor să joace la… Deva, în speranța că lucrările la noua arenă vor începe în a doua jumătate a acestui an.
„Acordul pentru construcția noului se­zon noi îl avem de la coaliția guverna­men­tală, care – însă – nu știm dacă va mai exista după turul doi al alegerilor prezidențiale. Prin urmare, așteptăm puțin și cu avizele de demolare a vechii arene Michael Klein. În paralel, am luat legătura cu oficialitățile locale din Deva, unde se fac mereu lucrări de îmbu­nă­tățire a bazei materiale și am dori omolo­ga­rea stadionului pentru Liga 2. La Hune­doara, în schimb, cu si­guranță vom de­mara din fonduri proprii, locale, ame­najarea unei baze de antrenament. Am vrea să mutăm gazonul de pe stadionul mare acolo, după decopertare, dar, cum am spus, trebuie să vedem cum mergem înainte cu proiectul noului stadion”, a mai afir­mat Dan Bobouțanu, care exact în urmă cu o lună semnase în numele ora­șului Hunedoara contractul cu Guver­nul României pentru finanțarea cons­truc­ției noului stadion.

Nocturne
Complexul Sportiv Corvinul 1921 Hu­nedoara, în valoare totală de 313 mi­lioane de lei, va cuprinde, printre altele, o sală de box, săli de forță și cardio, cabinet medical, vestiare dotate cu du­șuri, săli de conferință, zonă de restau­rant, birouri administrative. În plus, vor fi amenajate zone exterioare de pro­me­nadă și evenimente. Terenul prin­ci­pal de fotbal va fi dotat cu nocturne, ecran de difuzare și tabele de scor electronice. Complexul, cu o suprafață de 37.207 mp și o ca­pa­citate de 10.100 de locuri, va respecta normele FIFA și Ghidul UEFA pentru sta­di­oane de ca­li­tate. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura