Investitorii străini aduc… apă caldă şi căldură la Deva

05-foto3Dorin Corpade

Sunt cunoscute de acum preocupările edililor deveni pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor municipiului. Un nou demers vine să susţină acest deziderat. Un investitor german a propus  primăriei construirea unei centrale care să asigure în flux continuu apă caldă şi căldură pentru locuitorii Devei.
Zilele trecute, reprezentanţii investitorului străin s-au aflat în municipiul reşedinţă de judeţ pentru a prospecta terenul unde va fi amplasată noua centrală şi pentru a stabili primele detalii tehnico – economice reclamate de această investiţie. Avantajele implementării investiţiei sunt multiple atât pentru consumatori, cât şi pentru municipalitate şi mediu – tehnologie de ultimă generaţie, precum şi produse sau servicii care contribuie la îmbunătăţirea confortului citadin. Funcţionarea centralei se va realiza pe gaz metan sau cu păcură, în sistem de cogenerare, un sistem sigur, eficient şi ecologic, larg răspândit şi susţinut în toate statele civilizate ale Uniunii Europene.
Autorităţile devene şi-au conturat deja primele impresii legate de o asemenea centrală în urma documentării la Făgăraş, acolo unde funcţionează deja una similară.

One thought on “Investitorii străini aduc… apă caldă şi căldură la Deva

  • 6 octombrie 2016 la 8:28
    Permalink

    Poveste electorala.
    Hai sa vedem cu se incalzesc oamenii cu … proiecte.
    Ideea pe fond, e buna. Finalizarea ei, departe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare