Investiţiile în Valea Jiului – inspectate de conducerea CJ Hunedoara

5 iunie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Maximilian Gânju

Un sens giratoriu foarte important pentru siguranţa participanţilor la trafic, un drum de acces până în Staţiunea Parâng, investiţie ce ar ajuta la dezvoltarea zonei turistice, dar şi alimentarea cu apă a Staţiunii Pasul Vâlcan sunt proiectele demarate şi finanţate ori cofinanţate de Consiliul Judeţean Hunedoara.

Drumul Rusu-Parâng, finalizat mai repede
Toate investiţiile au fost inspectate ieri de conducerea instituţiei, respectiv de preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, şi administratorul public al judeţului, Costel Avram. Astfel, conducerea CJ Hunedoara a început cu primul proiect, respectiv intersecţia DN66 cu Strada Dealului, care va fi amenajată în sens giratoriu prin asocierea cu municipalitatea Petroşani. Proiectul în valoare de aproximativ 700.000 de lei va fi finanţat din bugetul CJ Hunedoara. Reprezentanţii judeţului au mers şi pe şantierul DJ 709F Cabana Rusu – Parâng, unde au fost mai multe nemulţumiri legate de modul cum a lucrat anul trecut constructorul. „Până acum, lucrările la terasamente au ajuns la un progres fizic de 70 la sută, iar proiectul ar putea fi finalizat în luna octombrie a acestui an (deşi termenul de finalizare este octombrie 2020). (…) Lucrurile s-au îmbunătăţit. Estimăm că finalitatea va fi în octombrie anul acesta, rămânând pentru perioada octombrie-aprilie o serie se lucrări de protecţie a drumului şi de marcaje“, a declarat Mircea Flaviu Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Lucrările sunt în grafic
Administratorul public al judeţului a declarat că a văzut o îmbunătăţire în privinţa respectării termenelor de execuţie. „După schimbarea conducerii de la această lucrare, împreună cu colegii din CJ Hunedoara, am văzut progrese importante. În procent de 80 la sută lucrurile se vor rezolva. Avem în vedere o nouă investiţie din bani proprii, de la pilonul 17 până la Şcoala Sportivă. Drumul nu poate rămâne neterminat, vom scoate la licitaţie lucrarea de continuare a proiectului“, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara.
Conducerea CJ Hunedoara a venit şi cu o serie de informaţii legate de extinderea reţelei de apă potabilă în Pasul Vâlcan, investiţie finanţată de Consiliul Judeţean Hunedoara, compania Apa Serv Valea Jiului şi municipalitatea Vulcan, prin dividendele de la operator. „Nu se poate vorbi de turism performant fără o infrastructură corespunzătoare. Am aprobat indicatorii tehnici ai investiţiei. Suntem conştienţi de necesitatea unui turism performant. Estimăm că, în condiţiile în care nu vor fi contestaţii şi întârzieri, termenul de finalizare a lucrării este de 12 luni. Următoarea preocupare a noastră va fi canalizarea”, a declarat Bobora.
Şi dacă tot au ajuns în inspecţie în Valea Jiului, şefii CJ Hunedoara au mers şi la Straja, unde au recepţionat lucrările de asfaltare a drumului judeţean care asigură accesul spre staţiune.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Doamne ajuta sa vedem odata asfaltat drumul judetean din Parang !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Autostopişti băgaţi în spital de un vitezoman

Accidentul rutier a avut loc pe DN 66 în zona „Dealul Haţegului”, iar victime au fost două persoane luate la...

Hunedorean aflat în puşcărie, trimis din nou în judecată pentru evaziune fiscală

Administratorul unei societăţi comerciale, aflat în prezent în detenţie pentru o altă infracţiune, a fost trimis în judecată într-un alt...

Beat criţă şi fără permis, la volan

Poliţiştii rutieri hunedoreni au mai prins un alt inconştient care a urcat la volan băut, cu maşina neînmatriculată şi fără...

Închide