Investiţiile au sprijinit dezvoltarea României

23 mai 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Electorale

Creşterea investiţiilor publice a fost o prioritate a programului PSD de guvernare pentru a susţine dezvoltarea economică şi, în acelaşi timp, pentru a consolida echilibrele macroeconomice.
Aşa s-a ajuns ca Guvernul României să investească mult în infrastructură. Prin instituirea pârghiilor necesare, Guvernul s-a implicat sistematic, inclusiv prin constituirea de fonduri de investiţii şi prin demararea de proiecte de investiţii publice cu impact semnificativ.

În domeniul investiţiilor au fost încurajate atât mediul de afaceri, cât şi administraţiile publice locale şi centrale să dezvolte cât mai multe şantiere pentru proiecte utile societăţii.
Judeţul Hunedoara a putut beneficia, la rândul lui, de aceste politici guvernamentale.
În perioada 2017-2019, Consiliul Judeţean Hunedoara a depus 14 proiecte cu finanţare europeană în valoare totală de 100 de milioane de euro. Proiectele au vizat investiţii în Sănătate, Infrastructură Rutieră, Transport Public de Persoane, Protejarea şi Restaurarea Patrimoniului. Mai mult de jumătate dintre proiecte sunt deja contractate.
Cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră cu finanţare europeană au vizat modernizarea drumului judeţean Hunedoara-Călan, a drumurilor judeţene care formează culoarul Mureş Nord şi a drumului Orăştie – Costeşti (aproape 100 de kilometri).
În 2017 şi 2018, CJ Hunedoara a investit peste 55 de milioane de lei din bugetul propriu în modernizarea unor sectoare de drumuri importante. Între acestea se numără şi drumul judeţean care asigură accesul pelerinilor către Mănăstirea Prislop. În 2017 şi 2018 au fost modernizaţi şi reabilitaţi peste 150 de kilometri de drumuri judeţene. În 2018 au demarat lucrările la drumul care leagă DN71 de Cabana Rusu, Masivul Parâng, cu o finanţare totală de peste 22 de milioane de lei. CJ Hunedoara a alocat în 2019 peste 20 de milioane de lei pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor judeţene.
Comunităţile locale din judeţul Hunedoara au putut beneficia de asemenea de fonduri în valoare de 140 de milioane de euro prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, derulat prin Guvernul României. 220 de proiecte ale municipiilor, oraşelor şi comunelor, dar şi ale Consiliului Judeţean, primesc finanţare pentru implementare şi vizează: modernizarea reţelelor stradale, a sistemelor de iluminat, a infrastructurii de apă şi canal, reabilitarea şi dotarea liceelor, şcolilor şi grădiniţelor, construcţia de noi grădiniţe şi creşe, modernizarea dispensarelor, dotarea spitalelor cu aparatură medicală şi restaurarea monumentelor istorice.
Cel mai important proiect de viitor a fost deja demarat. Este vorba despre construirea unei conducte de transport gaze naturale pe direcţia Mintia – Brad – Ştei, care va interconecta conducta de transport gaze naturale DN 400/300 Cefa – Căpâlna – Beiuş – Ştei cu conducta de transport gaze naturale DN 300 Simeria – Mintia (se lucrează la Brad şi Şoimuş, se va finaliza în trimestrul IV 2019) – valoarea este de 22,5 milioane lei.
Toate acţiunile PSD de până acum au fost îndreptate pentru a construi o Românie demnă, a dreptăţii şi a prosperităţii economice. Ne-am dorit mai mult pentru oameni. Pentru că România şi românii merită mai mult respect în Europa!
Comandat de Partidul Social Democrat
CUI mandatar financiar 41190008

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Cetateni Vaii Jiului isi rup masinile pe DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa sau spre Transalpina ori sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 24.05.2019

Adrian Căldărar, tânăr din Petroşani Pentru că încă din adolescenţă a ajuns în spatele gratiilor, iar după ce a fost...

Bulina albă, 24.05.2019

Andra Daniliuc, karateka la clubul CS Heian Deva Pentru că a cucerit la recentul Campionat Naţional de Karate WKUF un...

Gura lumii, 24.05.2019

Vorbesc gurile rele că un primar de pe la noi le promite multor cetăţeni că le va da indemnizaţii de...

Închide