Investiţii în aparatură medicală la spitalul din Brad

Magdalena Şerban

În ultima perioadă, la Spitalul Municipal Brad s-au făcut mai multe achiziţii de aparatură medicală pentru secţiile Chirurgie şi Ginecologie, precum şi pentru cabinetul de Dermatologie.
„Efortul investiţional s-a concretizat în întregime cu sprijinul municipalităţii, iar pe această cale doresc să adresez mulţumiri domnului primar Florin Cazacu şi Consiliului Local al municipiului Brad. Sunt receptivi la cerinţele şi nevoile noastre, de fiecare dată. E vorba de un laparoscop destinat intervenţiilor chirurgicale şi de un electrocauter (folosit în timpul operaţiilor, pentru cauterizarea plăgilor chirurgicale), ambele fiind absolut necesare într-un act chirurgical de calitate.
De asemenea, după dotarea cabinetului de Oftalmologie, a venit rândul celui de Dermatologie. S-au cumpărat o lampă Wood ce se utilizează pentru observarea florescenţelor de pe suprafeţe mici ale pielii, dar şi pentru detalii invizibile la lumina normală, un criocauter ce este folosit pentru distrugerea unor ţesuturi patologice cutanate, prin congelare şi cu ajutorul zăpezii carbonice, precum şi un dermatoscop folosit pentru examinarea microscopică a suprafeţei pielii cu ajutorul unui microscop special ce are capacitatea de a mări şi evidenţia anumite boli ale pielii”, a afirmat Ioan Cobori (foto mic), managerul Spitalului Municipal Brad.
Potrivit acestuia, suma la care se ridică toată aparatura amintită este de circa 220.000 de lei. „Mă bucură mult faptul că şi în acest an am reuşit să sprijinim spitalul prin alocarea de fonduri de la bugetul local pentru achiziţionarea de aparatură medicală necesară desfăşurării în condiţii bune a actului medical. Vom continua să sprijinim activitatea spitalului şi în 2018“, a declarat Florin Cazacu, edilul-şef al municipiului Brad.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Munca şi seriozitatea, răsplătite de Apa Serv Valea Jiului

Angajaţii Apa Serv Valea Jiului vor primi şi în acest an primă de Crăciun, dar nu toţi la fel. Bonificaţia...

Bulina neagră, 12.12.2017

Beniamin Sebastian Paraschiv, tânăr din Petrila Pentru că a accidentat mortal o femeie de 55 de ani, pe trecerea de

Bulina albă, 12.12.2017

Ionuţ Drăgotesc, om de presă şi impresar din Petroşani Pentru că organizează festivalul de colinde de la Peştera Bolii, manifestare

Închide