Investiţie aflată la un pas de finalizare, blocată, la spitalul din Hunedoara: Ministerul Sănătăţii a „uitat” să deconteze banii cuveniţi

23 noiembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

02-spital-hd-sectia-cardiologie-7Natalia Bumbac

Ministerul Sănătăţii pare a fi autist la solicitările venite din partea Primăriei municipiului Hunedoara, în subordinea căreia se află Spitalul municipal „Dr. Al. Simionescu”. De un an de zile, autorităţile centrale nu au dat nici un răspuns la cererile de finanţare a lucrărilor de modernizare de la noua secţie de Anestezie Terapie-Intensivă (ATI) a unităţii medicale menţionate.
Investiţia a fost realizată în proporţie de 95 la sută, iar pentru a fi dusă la bun sfârşit, constructorul solicită decontarea cheltuielilor pentru lucrările executate până acum, lucru care de un an de zile nu a fost posibil.

Constructorul nu şi-a primit banii
Din datele oferite de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, contractul de renovare a secţiei de ATI a fost semnat în noiembrie 2015, proiectul fiind admis pentru finanţare în perioada Guvernului Ponta. Valoarea contractului este de 3.130.156 de lei. În primele două luni, din banii alocaţi investiţiei au fost livrate echipamente, fiind cheltuite aproape două milioane de lei din totalul sumei, bani care au fost decontaţi de minister. Constructorul a continuat lucrările, iar când a ajuns la jumătate din valoarea sumei care ar trebui să i se achite, s-a oprit, pentru că nu i-a mai fost plătit nici un leu. Până acum, la Ministerul Sănătăţii au fost depuse, în acest an, trei cereri de decontare a banilor. Prima a fost adresată în 18 ianuarie, a doua în 31 mai, iar a treia în 17 august. În ciuda apelurilor repetate de pe parcursul acestui an, făcute atât de vechea cât şi de actuala conducere a Primăriei Hunedoara, constructorul nici în ziua de azi nu şi-a primit banii.
De menţionat este faptul că, în urmă cu două săptămâni, presa centrală semnala că ministrul Sănătăţii se pregăteşte să returneze la bugetul statului  aproximativ 300.000.000 de lei, bani destinaţi investiţiilor în sistemul de sănătate pentru 2016. Acesta a arătat că banii au fost „economisiţi”, întreg bugetul destinat investiţiilor în sistemul de sănătate pentru acest an fiind de 400.000.000 de lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 24.11.2016

Romeo Beja, fost lider sindical în Valea Jiului Pentru că, după ce a participat, ca „locotenent” al lui Miron Cozma,...

Bulina albă, 24.11.2016

Damian Diniş, primarul comunei Băiţa  Pentru preocupările sale legate de păstrarea datinilor şi obiceiurilor din satele comunei cu ocazia sărbătorilor...

Gura lumii, 24.11.2016

Pe un gogoloi uriaş, unde s-a zidit şi răszidit o mulţime de bolovani şi unde s-au îngropat căruţe de bani,...

Închide