Sport

Invazie de stranieri la FC Deva

11 x 1 Florin Matei

Ciprian Marinuţ

 Campioana României la futsal, FC Deva (fostă CIP Deva), va fi „dirijată”, în noul sezon, de doi tehnicieni spanioli şi va miza pe serviciile a trei jucători brazilieni şi a unui spaniol, cu scopul de a străluci şi în UEFA Futsal Cup.

Vor şi performanţă externă
Recunoscută ca fiind cea mai galonată echipă din futsalul românesc, Futsal Club Deva, deţinătoare a trei titluri naţionale, vrea să strălucească cu adevărat şi în competiţiile internaţionale. Pentru a depăşi faza turului principal şi a intra în turul de elită şi eventual, în semifinale, în UEFA Futsal CUP, oficialii FC Deva au decis să apeleze în noul sezon şi la serviciile unor jucători şi antrenori din străinătate. „Vom avea în lot patru sportivi străini, iar echipa va fi pregătită de antrenorul spaniol Sito Riveira, ajutat de preparatorul fizic spaniol Izmail. La primul antrenament, de azi (ieri – n.r.) a fost deja prezent brazilianul Jordy Illa, iar până la finalul săptămânii, vor mai veni brazilienii Phelipe (pivot) şi Fabio (portar) şi spaniolul Giordilia, care a jucat în Liga I spaniolă”, a spus George Mara, finanţatorul echipei.

Două antrenamente pe zi
Pe lângă brazilianul Jordy Illa, la primul antrenament din această vară al FC Deva, desfăşurat ieri, la Sala Sporturilor din Deva, au mai participat şase jucători din vechea gardă, două noi achiziţii şi un sportiv de la Timişoara, aflat în probe. „La apelul lui Sito Riveira au răspuns prezent Matei (foto), Molomfălean, Şotârcă, Al-Ioani şi portarii Iancu şi Florea, din vechiul lot. În plus, la pregătire au participat internaţionalii de tineret Cristian Macingo şi Lucian Popescu, veniţi de la Quasar Deva şi un jucător din Timişoara, aflat în probe. Internaţionalii care au fost în turneul din Brazilia, respectiv Lupu, Dobre, Gherman, Csoma şi Stoica, au primit o zi de vacanţă în plus, astfel că, se vor prezenta la pregătire doar azi”, a spus Karoly Gaşpari, fostul antrenor al FC CIP, care acum e secundul spaniolului Riveira.
FC Deva va efectua câte două antrenamente pe zi la Sala Sporturilor din Deva, iar dacă sala va intra în reparaţii, pregătirea se va desfăşura, cel mai probabil, la Simeria. Primele meciuri amicale ale devenilor se vor avea loc în 15 august, atunci când FC Deva va participa la „Cupa Oraşului Simeria“, alături de City’us Tg. Mureş (deţinătoarea Cupei României), Olimpic Simeria şi Clujana Cluj.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.