ActualitateEvenimentFlash

Inundații în zona Bradului

Prefectul județului Hunedoara, Călin Marian, s-a aflat zilele trecute în zona de nord a județului Hunedoara, unde s-au produs inundații din cauza revărsărilor cursurilor de apă din bazinul Crișul Alb.

A fost inundat DJ762 între localitățile Baia de Criș și Rișca (aprox.100 m lungime, 0,7 m înălțimea apei ca urmare a revărsării Crișului și a precipitațiilor).

Revărsările de apă nu au produs izolarea localităților, pentru acces fiind identificate 2 rute ocolitoare. În localitatea Mihăileni s-au evacuat 45 de stupi de albine.

De asemenea,în localitățile Mihăileni, Baia de Criș, Țebea, Rișca, Cărăstău, Prihodiște, Birtin și Tătărăști au fost inundate terenuri agricole, amplasate langă cursul de apă,fără a fi afectate gospodării.

Pentru monitorizarea permanentă a situației din teren,echipe ale ISU Hunedoara împreună cu Formația de Ape – Brad execută periodic, din 3 in 3 ore,activități de monitozare și recunoaștere în teren pentru identificarea eventualelor evenimente.

Pentru gestionarea evenimentelor ce pot apărea la nivelul ISU Hunedoara, la Secția de Pompieri Brad a fost crescută capacitatea operațională Nivel III – Alertă Portocalie.

Totodată, toate subunitățile operative din cadrul ISU Hunedoara au fost prealertate, fiind pregătite pentru interventie un număr de 28 motopompe transportabile și 13 remorcabile, încadrate cu un număr de 177 efective aflate în tura de serviciu și 150 efective la permanență.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura